Таїланд спростив правила в'їзду для українських туристів

З 1 листопада 2021 р.уряд Таїланду відкрив кордони держави для вакцинованих туристів. На сьогоднішній день, для подорожей з України доступні 17 тайських провінцій, включаючи Пхукет і Бангкок. Українські громадяни, які отримали вакцину від COVID-19, можуть в'їхати в Королівство без проходження карантину. 

Тайське міністерство охорони здоров'я визнало наступний список вакцин, схвалений ВООЗ: Moderna, Pfizer-BioNTech, CoronaVac (SinoVac), Astrazeneca, Covishield, Sinopharm, Johnson & Johnson (Janssen). Відзначається, що для в'їзду в Таїланд з моменту отримання другої дози має пройти не менше 2-х тижнів. 

Діти, які не досягли 18 років, звільняються від вакцинації, якщо вони подорожують з щепленими дорослими. Однак неповнолітні мандрівники не звільняються від здачі ПЛР-тестів. Щоб в'їхати на територію Королівства Таїланд, українським туристам необхідно здати 3 ПЛР-тесту:

  1. Перший тест здається максимум за 72 години до призначеного вильоту. Час відраховується з моменту забору біоматеріалу. Результати тестування повинні бути дійсні на момент посадки в літак.
  2. Другий ПЛР-тест потрібно здати після приземлення в одному з тайських аеропортів.
  3. Третій тест здається на 6-7 день перебування в Таїланді. Тест здається туристом самостійно за допомогою виданої системою тест-системи на визначення антигену, яка видається адміністрацією заброньованого готелю. 

Також за тиждень до вильоту мандрівникам необхідно заповнити анкету за посиланням — це робиться для отримання пропуску Thailand Pass. На сайті потрібно буде ввести паспортні дані, інформацію про вакцинацію, страховий поліс, ПЛР-тестування і місце проживання в Таїланді. 

Тури в Таїланд

Перші 7 днів перебування в Таїланді іноземні громадяни повинні проживати в готелі з сертифікатом SHA+. Також авіаквиток необхідно забронювати відразу в обидві сторони — з України в Таїланд і назад. Українським туристам віза не потрібна, якщо вони в'їжджають в країну на термін не більше 30 днів. 

Уряд Таїланду також підкреслив необхідність страхування на весь період перебування в Королівстві з покриттям не менше 50 тисяч доларів. Туристам після прибуття в готель рекомендовано завантажити додаток Morchana на телефон, доступне в AppStore і Google Play

Громадянам України, які отримали обидві дози вакцини (або одну, як у випадку з Janssen), немає необхідності самоізолюватися або проходити карантин. Відзначається, що перші 7 днів перебування, до безпосереднього отримання результатів тесту на антиген, необхідно перебувати тільки в тій провінції, в яку спочатку прибув турист. 

Українцям дозволено в'їзд в 17 провінцій: Бангкок, Крабі, Пхукет, Чіангмай, Чон Бурі, Витрат (Ко Чанг), Бурі Рамм, Прачуап Хірі Хан, Пханг-Нго, Пхетчабури, Ранонг, Районг, Лоэй, Самут Пракан, Сурат Тані, Нонг Кхай, Удон Тані.