Таїланд скорочує карантин для вакцинованих туристів

27 вересня уряд Таїланду заявив про скорочення термінів обов'язкової самоізоляції для вакцинованих туристів. Дане рішення вступить в свою силу з жовтня: місцева влада прагне відродити туристичну галузь, сильно постраждалу від пандемії. 

Місцева влада заявила, що з 1 жовтня період карантину для повністю вакцинованих туристів буде скорочений з 14 днів до 7 за умови наявності свідоцтва про вакцинацію. Нещеплені мандрівники, які прибули в країну на літаку, повинні будуть пробути на карантині 10 днів, а ті, хто по суші — 14 днів. 

Всім іноземних громадянам не в залежності від того, отримали вони вакцину чи ні, потрібно здати 2 ПЛР-тесту: на перший і передостанній день карантину. Тайський уряд зазначає, що вжиті заходи досить ефективні, щоб визначити, чи інфіковані туристи.

Тури в Таїланд

Подібне послаблення відноситься до затвердженої моделі «пісочниці» в тайському Пхукеті, одному з найпопулярніших курортів країни. Відповідно до цієї моделі з відновлення туристичного сектора, влада з 1 листопада планує відкрити ще п'ять інших туристичних напрямків, включаючи Бангкок, Крабі, Пхангнга і спеціально відведені місця в Чіангмаї. 

У грудні нинішнього року також планується відкрити ще 20 туристичних напрямків країни. Починаючи з 1 січня 2022 р., 13 прикордонних провінцій Таїланду знову вітатимуть іноземних громадян. На сьогоднішній день, вакцинованим туристам можна відвідувати Пхукет і Самуї без проходження карантину. 

У 2020 р.країну Південно-Східної Азії відвідало 6.7 мільйонів іноземних громадян, що на 40 мільйонів туристів менше, що встигли відпочити в Таїланді в 2019 р. через закриття кордонів і скасування авіасполучення з багатьма країнами, Тайський туристичний сектор зазнав збитків в 61.25 мільярда доларів.