Іспанський лоукостер запускає рейси Київ-Париж

Іспанський лоукост Vueling планує запустити пряме авіасполучення з Києва до Парижа з 5 грудня. Квитки коштуватимуть від 30 євро в одну сторону за тарифом "Basic". 

Рейс курсуватиме між українською та французькою столицею два рази на тиждень. Розклад рейсів в грудні буде варіюватися, а починаючи з січня-літак буде літати по вівторках і неділях. 

Таке рішення прийняли на підставі Угоди між Євросоюзом і Україні про відкрите небо, яке вступило в свою силу з 13 жовтня. Авіакомпанія буде використовувати аеропорт Бориспіль в Києві і Орлі в Парижі, що в 15 км від столиці. 

В рамках першого етапу угоди, авіакомпанії Євросоюзу та України зможуть літати по будь-яких маршрутах між країнами і необмежену кількість разів. 

Базовий тариф включає в себе одне місце в салоні літака з габаритами до 40х20х30 см, а також одного валізи в багажі, розміри якого не повинні перевищувати 55х40х20 см. Вага валізи не повинна перевищувати 10 кг. 

Розклад рейсів

  • Париж (06:55) — Київ (11: 05), Вівторок та неділя;
  • Київ (12:10) - Париж (14: 35), Вівторок та неділя. 

Тури до Франції

До сьогоднішнього дня авіасполучення між Францією та Україною було обмежене послугами трьох авіакомпаній: Мау, SkyUp, Air France. Також WizzAir оголосив про запланований запуск рейсів між Києвом (Жуляни), Львовом і Парижем (Бове).