Балі відкриється для міжнародних рейсів

Згідно із заявою індонезійської влади, туристичний острів Балі відновив міжнародне авіасполучення з 14 жовтня.

Міністр з морських справ та інвестицій Індонезії Лухут Бінсар Панджайтан не уточнив, чи будуть допускатися прибуття туристів. Подібний крок буде реалізовуватися тільки в тому випадку, якщо аеропорт зможе виконати такі санітарно-епідеміологічні вимоги щодо карантину, ПЛР-тестувань і реагування на COVID-19. 

Незважаючи на те, що на початку жовтня влада послабила карантинні обмеження в деяких регіонах країни, іноземним відвідувачам доведеться зіткнутися з більш суворими протоколами охорони здоров'я після прибуття, щоб обмежити поширення нових штамів коронавірусу.

Деякі заходи включають свідоцтво про повноцінну вакцинацію, проходження восьмиденного карантину і необхідність здати 3 ПЛР-тесту перед в'їздом на територію архіпелагу. Влада заявила, що в першу чергу будуть вітатися наступні туристичні ринки:

  1. Франція
  2. Україна
  3. Сінгапур
  4. Нова Зеландія
  5. Японія
  6. Південна Корея
  7. Австрія
  8. Польща
  9. Росія.

Індонезійський уряд передає, що вищевказаний список країн буде коригуватися, грунтуючись на епідеміологічній обстановці. Лухут Бінсар Панджайтан також зазначив, що кожному іноземному відвідувачу необхідно мати підтвердження бронювання в готелі не менше 8 днів для проходження карантину за свій рахунок. 

Тури на Балі

На даний момент, немає офіційного списку сертифікованих готелів, де іноземним відвідувачам буде дозволено проходити карантин. Більш того, невідомо, чи відкриє Балі спеціальні «коридори» або «бульбашки» для туристів, щоб відокремити їх від місцевих жителів. 

Згідно з даними міграційної служби, візи в Індонезію видаються тільки тим іноземним громадянам, які є «терміновими і кваліфікованими працівниками», включаючи медичних працівників, або інвесторами. Також дозволено в'їзд іноземців, які перебувають у шлюбі з індонезійцями. 

На сьогоднішній день, туристам, які збираються відвідати архіпелаг в виключно туристичних цілях, в'їзд заборонено. Це пов'язано з тим, що на Балі і Яві були продовжені карантинні обмеження ще на два тижні до третьої декади жовтня.