Туреччина скасує вимогу про ПЛР-тести для туристів

З 15 травня турецький уряд скасує обов'язкову умову про здачу ПЛР-тестів для відвідування країни в туристичних цілях. Таким чином, мандрівники зможуть заощадити близько 1000 гривень на подорожі до Туреччини.

Ослаблення правил в'їзду діє на громадян з 17 держав, до яких входять: Україна, Латвія, Естонія, Великобританії, Люксембург, Ізраїль, Австралія, Нова Зеландія, Сінгапур, Південна Корея, Тайвань, Гонконг, Таїланд, В'єтнам і Японія.

Влада залишила в силі вимогу про заповнення спеціальної форми до вильоту, де всім туристам необхідно вказати свої паспортні дані, номер рейсу та місце проживання в Туреччині.

Після заповнення вищевказаної форми система генерує вам унікальний HES-код, який потрібно буде пред'явити в місцях громадського харчування, торгово-розважальних центрах, готелях і транспорті.

Тури в Туреччину

На сьогоднішній день, для туристів діють старе правило: всі іноземні громадяни повинні надати негативні результати ПЛР-тесту, зробленого не більше, ніж за 72 години до вильоту. Час відраховується з моменту забору біоматеріалу.

Від проходження ПЛР-тесту звільнені діти віком до 5 років включно, а також пасажири, які відправляються до третіх країн, які перебувають в аеропорту транзитом, і не виходять на територію Туреччини.

Нагадаємо, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про жорсткий локдаун з цілодобовою комендантською годиною в період з 29 квітня до 17 травня. Влада зазначила, що обмеження не стосуватимуться туристів та іноземців, які перебувають на турецьких курортах тимчасово.

Туристи зможуть без проблем виходити на вулицю, користуватися громадським транспортом і відвідувати будь-які магазини та інші громадські місця незалежно від того, наскільки далеко вони знаходяться від готелю.