Поради для подорожі в Занзібар

Африканська Автономна держава з білосніжними пляжами, яка розташована на сході від материкової частини Танзанії. Занзібар являє собою розсип первинних островів, найвідомішими з яких є Унгуджа та Пемба. Архіпелаг щорічно приваблює туристів своїми кришталево чистими водами Індійського океану, дивовижними пейзажами та  доступними цінами на відпочинок.

Напрямок яскраво виділяється своєю багатою історичною спадщиною та екзотичністю. У разі, якщо вас вже не здивуєш підводним світом Червоного моря та турецьким сервісом в готелях, саме час вирушати на Занзібар! Наша команда зібрала список порад, які стануть в нагоді у вашій подорожі. 

Для в'їзду на територію Занзібару бажано надати дійсний сертифікат про вакцинацію від жовтої лихоманки. Острів знаходиться в малярійному поясі, тому туристам рекомендовано вжити відповідних запобіжних заходів проти зараження малярією. 

Підготуйте копії всіх документів

турист

Паспорт, водійські права (при наявності) та різні сертифікати про вакцинацію бажано ксерокопіювати або зберегти в електронному форматі. Цифрові документи бажано перенести в хмарне сховище, пам'ять вашого смартфона або на USB-накопичувач. 

Пийте тільки бутильовану воду 

Якість води з-під крана на Занзібарі залишає бажати кращого. Вживати бажано тільки бутильовану воду з запечатаною кришкою. Чистити зуби та вмиватися рекомендовано теж водою з пляшок, або кип'яченою. Також можна скористатися знезаражувальними пігулками. 

Ретельно мийте їжу

відпочинок в Танзанії

Радимо не купувати на місцевих ринках рибу або м'ясо, так як висока ймовірність зараження кишковими інфекціями. Овочі та фрукти бажано ретельно мити гарячою водою. 

Дотримуйтесь дрес-код

Пам'ятайте, що на Занзібарі збереглися консервативні підвалини, а населення дотримується ісламу. Мандрівникам, особливо жіночій половині, рекомендовано одягатися належно та з повагою ставитися до місцевих звичаїв та традицій, щоб уникнути проблем. Фотографам дозволено фотографувати місцевих жінок тільки при їх згоді.

Скористайтеся послугами прокату

Вулиці Кам'яного острову призначені тільки для прогулянок. Однак, щоб зручно і швидко пересуватися по території острова, скористайтеся послугами компаній, які здають в прокат мопеди та скутери за доступними цінами. Розсікайте по занзібарських просторах з вітерцем! 

Будьте пильні

Тури в Танзанію

Внаслідок низького рівня життя в Африці, краще зберігати пильність під час прогулянок по місцевих вулицях. У працюючих занзібарців досить маленькі зарплати, а велика частина населення – безробітна. Не рекомендовано прогулюватися в темний час доби та ходити провулками. У гіршому випадку, ви можете бути пограбовані. Ніхто ж не хоче провести власну відпустку, розбираючись з поліцейськими та іншими державними органами?

Сейф при готелі - ваш гарант надійності

Всі оригінали важливих документів, авіаквитки та великі суми грошових коштів зберігайте в сейфі при Вашому готелі. Також рекомендується користуватися послугами тільки перевірених перевізників, щоб пересуватися островом. Відбувалося безліч випадків, коли туристів обкрадали саме в звичайних таксі. 

Не паліть в громадських місцях

Урядом Занзібару було накладено сувору заборону на куріння в громадських місцях, за недотримання якого можна отримати великий штраф або провести кілька діб в ув'язненні. Куріння дозволено тільки в номері готелю (уточнюйте даний момент у готелю) або в спеціальних зонах деяких ресторанів. 

Не приставайте на пропозиції місцевих

Відпочинок на Занзібарі

На жаль, деякі занзібарці хочуть якось використовувати туристів у власних цілях. Тому рекомендуємо не соромитись та говорити пряме «ні».

На сьогоднішній день…

Тури на Занзібар

Занзібар - досить спокійний та цивілізований острів, з безліччю сучасних готелів, ресторанів та кафе. Цілком можливо, що перераховані вище поради можуть вас налякати, але ми вас запевняємо, що подібні неприємні випадки відбуваються не так часто. У будь-якій країні, навіть вдома, потрібно зберігати пильність.

Пливіть за течією, уникайте морських їжаків в океані та дотримуйтесь відомого кредо «Hakuna Matata» з популярного діснеївського мультфільму «Король Лев». Ця фраза перекладається з мови суахілі як "без турбот". Занзібар точно здивує вас своєю теплою гостинністю, чудовими красотами природи та теплим океаном. Також ви зможете ознайомитися з вигідними турами в Танзанію (Занзібар) за посиланням.