Чорногорія планує відкрити кордони для туристів

Уряд Чорногорії вирішив скасувати всі обмежуючи заходи для відвідування держави для громадян України, Росії, Білорусі та Північної Македонії. Туристам дозволили відвідувати країну без необхідності здавати ПЛР-тест.

Приблизні дати, коли можна буде відвідувати Чорногорію, поки ще невідомі. Нагадаємо, що в березні президент Чорногорії Міло Джуканович закликав уряд закрити кордони та ввести суворі обмежувальні заходи через прискорення темпів захворювання COVID-19.

З 17 квітня на більшій частині Чорногорії карантинні заходи були пом'якшені. Таким чином, початок комендантської години було змінено: тепер він починається з 00:00, а не з 22:00. Час роботи об'єктів громадського харчування було продовжено до 22:00. Тепер вони відкриті з 7:00 до 22:00.

Торгово-розважальні центри та ринки працюють на годину довше, ніж кафе і ресторани, а саме з 7:00 до 23:00. Також уряд дозволив відновити роботу невеликим магазинам і кіоскам, спортивним залам і фітнес-центрам.

Тури в Чорногорію

Для в'їзду на територію країни всі іноземні громадяни були зобов'язані надати негативні результати ПЛР-тесту, зробленого не більше, ніж за 72 години до вильоту. Також туристам потрібно було пред'явити паспорт або будь-який документ, що підтверджує вакцинування другою дозою, отриманою не менше, ніж за 7 днів до прибуття.

Що стосується інших держав Балканського півострову, Сербія вимагає негативного результату ПЛР-тесту, зробленого не пізніше, ніж за 48 годин до в'їзду, а Албанія повністю відкрита для всіх іноземних громадян, відвідування якої не обмежується будь-якими карантинними заходами.