Сімейний відпочинок на узбережжі Червоного моря: курорти Єгипту

Кілометри золотого піску, трохи заколисуючий шум морських хвиль, яскраве сонце - ідеальний опис відпочинку в Єгипті. Країна зі сприятливим кліматом приймає величезні туристичні потоки круглий рік. Місцева погода має свою яскраву особливість-кількість сонячних днів тут більше, ніж в будь-який інший курортній країні. Існує тільки два вида сезону: жаркий з літньою спекою, прохолодний з освіжаючим вітерцем. Навіть в прохолодний сезон температура води не опускається нижче позначки в 22°С.

Єгипет – це не лише пляжний відпочинок. Історичне минуле стародавньої держави бере свої витоки понад 5 тисячоліть тому. Екскурсійна програма вкрай насичена: включає в себе безліч старовинних пам'яток, які перенесуть в епоху фараонів, формування і розпаду стародавніх царств, бурхливих навал. Подібні екскурсії по знаменитим єгипетським пам'яткам сподобаються дорослим і маленьким мандрівникам, які мають явний інтерес до історії.

Туристична інфраструктура в країні вкрай розвинена. Уздовж узбережжя Червоного моря розташовано безліч готелів різної зірковості, частина з яких працюють за популярною концепцією "Все Включено". На території готелю також надається безліч розваг як для одиночних, так і для сімейних туристів. У готелях працюють розважальні парки, дитячі кімнати та анімації, аквапарки з масою водних гірок. Однак, не варто обмежуватися відпочинком лише на території готелю. 

Наша команда зібрала список єгипетських курортів для спокійного відпочинку з сім'єю.

Шарм-ель-Шейх

Один з найвідоміших єгипетських курортів, що користується популярністю серед мандрівників. Назва цього міста на слуху буквально у кожного. Курорт створений для ледачого пляжного відпочинку з метою отримання ідеального бронзового засмаги. Підводний світ Шарма славиться своїм багатством коралових рифів, населених химерними рибками різних кольорів. Курорт солодко вабить дайверів величезним вибором місць для занурень – так званих дайв-сайтів. Дайвінг тут отримав достатній розвиток після занурення знаменитого Жак Іва Кусто зі своєю командою. Варто відзначити, що Шарм-ель-Шейх не обмежується лише пляжним відпочинком: його історична складова цілком насичена і різноманітна. Дуже рекомендуємо відвідати Музей папірусів, мініатюрну версію однойменного столичного музею. Екскурсія до музею дозволить дізнатися техніку виготовлення писального матеріалу та помилуватися стародавніми екземплярами, що увійшли в історію. Інтерес дорослих і дітей буде прикут до експозицій, які були розміщені в Музеї Тутанхамона, який відкрив свої двері для відвідувачів в 2014 р.
 

Відпочинок в Шарм-ель-Шейху

Хургада

Бувши одним з найстаріших курортів, буквально поклала початок розвитку туризму в Єгипті. Місто надає широкий спектр розваг, як для сімейних туристів, так і для молоді. Курорт розташовується у південній частині держави, тому сезон триває цілий рік: відпочивати на узбережжі Червоного моря можна навіть взимку. Пляжі Хургади запам'ятовуються сімейним туристам своїм м'яким, немов оксамит, піском, великим асортиментом розваг для дітей. Одним з кращих пляжів курорту є Олд-Вік. Заплативши невелику суму за вхід, туристи отримують у власне користування зручні шезлонги, парасольки, майданчики для різноманітних ігор та чистий рушник. Пляж відрізняється широким, пологим дном та неглибоким морем, що ідеально підходить для маленьких мандрівників. Підводне життя в Хургаді цікаве як для початківців, так і для професійних дайверів. По узбережжю розкидано безліч дайвінгових шкіл, навчальних азам занурень. Радимо відвідати головну мусульманську святиню Хургади – мечеть Ель-Міна. Будучи найбільшою і красивою мечеттю в місті, вона радо приймає як місцевих віруючих, так і парафіян з навколишніх міст. Мечеть чудова в денний і вечірній час. Ввечері мінарети освітлюються, надаючи будівлі таємничий вигляд.

Відпочинок в Хургаді

Марса-Алам

В минулому риболовецьке село, яке переросло в першокласний курорт. Берегова лінія простяглася на сім десятків кілометрів, уздовж яких розташувалися сучасні міжнародні мережі готелів чотирьох і п'яти зірок. Курорт – справжнісінька обитель малолюдних піщаних пляжів, барвистих коралових рифів, прихованих під кришталево чистими водами Червоного моря. Марса-Алам створений для спокійного відпочинку, що дозволяє відпочити від міської суєти і шуму мегаполісів. Щорічно популярність курорту серед мандрівників зростає в арифметичній прогресії. Початковий пункт подорожі по Марса-Аламу – долина Ваді-Хаммамат, яка дивує туристів своїми мальовничими пейзажами. У далекому минулому, тут проходили торгові каравани з корисними копалинами, які видобували в долині. Унікальні наскельні малюнки в Ваді-Хаммаматі, не маючи ніяких аналогів по всьому світу, датуються 2 тисячоліттям до нашої ери. Недалеко від Марса-Алама розташований величне місто Луксор, що є всесвітнім центром археології. Діти точно будуть в захваті від відвідування старовинних храмів Луксора: кожен камінь стародавнього міста буквально особисто відчув зміну історичних епох.

Відпочинок в Марса-Аламі