Камбоджа скасовує карантин для вакцинованих туристів

З 15 листопада уряд Камбоджі скасував обов'язкове проходження карантину для вакцинованих туристів. Рішення було прийнято прем'єр-міністром Хун-сіном: зазначені правила поширюються як на іноземних громадян, так і на місцевих жителів. 

Як повідомила влада у своєму повідомленні від 14 Листопада, подібна політика дозволить країні «повністю відкритися». Всім нещепленим мандрівникам необхідно буде пройти 14-денний карантин. 

На сьогоднішній день, в Камбоджі було вакциновано 88% населення країни, що приблизно становить 16 мільйонів чоловік. Це робить Камбоджу одним з найбезпечніших напрямків. 

Всім іноземним громадянам, які в'їжджають на територію Камбоджі, необхідно здати ПЛР-тест з забором біоматеріалу не раніше, ніж за 72 години до вильоту. Також щепленим мандрівникам необхідно здати ще один ПЛР-тест по прильоту. 

Щепленим туристам потрібно буде дочекатися результатів в заброньованому номері готелю або орендованій віллі, не виходячи за їх межі. Після отримання негативних результатів вакциновані туристи зможуть вільно пересуватися по території держави без будь-яких обмежень.