Ізраїль дозволив в'їзд українським туристам з 1 листопада

Уряд Ізраїлю з 1 листопада дозволив в'їзд українським туристам. Згідно з офіційними даними, на сьогоднішній день немає держав, яким було заборонено в'їжджати на територію Ізраїлю. 

Напрямок завжди користувалося популярністю серед мандрівників з усього світу. Багато відправляються в державу Близького Сходу для оздоровчого туризму, а також для паломництва по священних місцях. 

Ізраїль зможе замінити українцям далекі екзотичні напрямки. У зимову пору року температура повітря в Тель-Авіві, на узбережжі Середземного моря, становить близько 27°С. 

Мандрівникам з України потрібно буде виконати ряд наступних умов для в'їзду на територію країни: 

  1. Надати сертифікат про вакцинацію однією з вакцин, визнаних Міністерством охорони здоров'я Ізраїлю. Нещепленим іноземним громадянам також дозволено в'їжджати на ізраїльські курорти за умови, якщо вони перехворіли. 
  2. Пред'явити негативні результати ПЛР-тесту, зробленого не менше, ніж за 72 години до вильоту.
  3. Повторно пройти ПЛР-тест по прильоту в Міжнародний аеропорт Тель-Авіва. 
  4. Самоізолюватися до оголошення результатів повторного ПЛР-тесту по прильоту.
  5. Заповнити декларацію про здоров'я. Щеплені, перехворіли мандрівники зможуть надати довідку вакцинації або про те, що вони перехворіли, щоб отримати Ізраїльський «зелений сертифікат».
  6. За останні 14 днів туристам не рекомендується подорожувати в країни «червоної зони». Як повідомлялося раніше, список "червоних" держав ще не був опублікований ізраїльською владою. 
  7. В'їжджають на територію Ізраїлю через аеропорт імені Бен-Гуріона в Тель-Авіві. 
  8. Не підлягають забороні на в'їзд з інших причин. 

Тури в Ізраїль

Також іноземним громадянам, які в'їжджають на територію Ізраїлю, необхідно дати згоду на випадкову перевірку документів співробітниками Управління реєстрації населення. 

У разі недотримання вищевказаних умов, іноземні громадяни будуть депортовані. Також, в гіршому варіанті розвитку подій, можливе позбавлення права в'їзду в Ізраїль на 5 років і більше. 

Необхідно відзначити, що Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю ще не внесло жодну країну в список «червоних країн», звідки буде заборонений в'їзд. Цілком можливо, що даний список буде поповнений тими державами, де поширений мутований штам коронавірусної інфекції — дельта.