Хургада або Шарм-ель-Шейх: де краще відпочивати?

Відпочинок в Хургаді або в Шарм-ель-Шейху - що вибрати?

Обидва єгипетських курорту розмістилися на узбережжі Червоного моря. Біля узбережжя збудовані в ряд кращі готелі міжнародних мереж. Море розваг точно не дасть туристам сумувати. 

Шарм-ель-Шейх і Хургада — найпопулярніші курорти Єгипту. У цій статті ви дізнаєтеся про їх головні відмінності. Також ми поділимося тонкощами відпочинку і розповімо про найцікавіші екскурсії. 

Вирушаємо в Хургаду

хургада або шарм ель шейх

Хургада — один з перших єгипетських курортів. Курорт пропонує широкий спектр розваг для мандрівників. Пляжний відпочинок, цікаві екскурсії, водні види спорту вас точно здивують. 

Молодь зможе відправитися досліджувати нічне життя міста. Хургада порадує великою кількістю нічних клубів, барів і галасливих дискотек. Одним словом, кожен турист зможе виділити щось своє. 

Також курорт відрізняється порівняно доступними цінами. Гарячі Тури в Хургаду з Києва ви зможете придбати на нашому сайті, а також в додатку Bronix.ua. Ну що, вирушимо досліджувати Хургаду більш детально? 

Коли краще відпочивати? 

Якщо ви їдете за пляжним відпочинком, тоді краще вибрати осінні місяці. Мандрівникам бажано віддати перевагу поїздці в жовтні-листопаді. Вода нагадує парне молоко, а літня спека вже спала. 

Також популярністю користуються квітень і травень. Пляжний відпочинок навесні буде максимально комфортним. Погода в цей час максимально комфортна, а морська вода поступово нагрівається. 

Якщо ж у вас в пріоритеті екскурсіонка, краще вибрати для відпочинку Хургаду взимку. У зимові місяці сонце стає менш агресивним. Стовпчики термометрів не перевищують 26°С, що ідеально для відвідування музеїв під відкритим небом. 

Влітку бажано утриматися від поїздки в Єгипет. Літня спека особливо не сподобається тим туристам, що погано переносять спеку. Море дуже тепле, а згоріти на сонці в літні місяці — простіше простого. 

Дайвінг 

море в Хургаді

Червоне море славиться своїми підводними красотами. Химерні морські мешканці, барвисті корали здивують навіть досвідчених дайверів. На узбережжі курорту розкинулося безліч дайвінг-центрів.

Підводні краси також включають в себе підводні печери, цілі сади з коралів, а також затонулі кораблі. У туристів також буде можливість взяти ціле Сафарі до найцікавіших місць під водою. 

Подорожуємо далі по Хургаді: топ-5 пляжів

50 кілометрів золотистого піску і блакитних морських вод не чекають. Більшість місцевих пляжів-піщані. Певною перевагою пляжного відпочинку в Хургаді є пологий вхід в море. 

Тут ви зможете купатися без спеціального взуття. Можливість зустріти корали на мілководді вкрай мінімальна. Відпочинок в Хургаді ідеально підійде для мандрівників з дітьми. 

Пляжний відпочинок на цьому курорті максимально комфортний. Кожен пляж оснащений усіма зручностями для туристів. Тут ви також зможете зайнятися снорклінгом, віндсерфінгом, парасейлінгом. 

  1. Сахл-Хашиш. З узбережжя піщаного пляжу відкривається мальовничий вид на море. Тут ви зможете прийняти сонячні ванни, а також відправитися займатися дайвінгом на сусідні острови. Недалеко від пляжу розташований готель Тропітель Сахль-Хашиш. Він відноситься до кращих готелів Хургади. 
  2. Олд Вік Біч. Приватний пляж розмістився в елітному районі курорту. Олд Вік Біч обладнаний усіма необхідними зручностями для комфортного відпочинку. Шезлонги, парасольки, водні розваги і навіть бари з прохолодними напоями. 
  3. Макаді-Бей. Він немов зійшов з картинки. Пустелі тут сусідять з блакитними водами Червоного моря. Біля Макаді-Бей в Хургаді ви зможете знайти готелі, чиї пляжі славляться своїм пологим входом. Пляж не обділили і підводною красою: тут є коралові сади. 
  4. Острів Гифтун. Щоб потрапити на острів, вам достатньо взяти екскурсію, що включає в себе заняття дайвінгом або снорклінгом. Гіфтун — справжнє джерело для цінителів підводних багатств Червоного моря. 
  5. Пляж Зейтуна. Це місце — уособлення італійської Венеції посеред пустелі. Відпочинок тут підійде туристам, хто шукав усамітнення і спокою. Щоб потрапити на пляж, потрібно буде покататися на моторному човні. Мальовничі краєвиди того варті. 

Чим зайнятися з дітьми? 

курорти шарм ель шейх

Великою кількістю пам'яток Хургада похвалитися не може. Однак з курорту є багато екскурсії в Луксор і Каїр — ближче до старожитностей. З дітьми ви зможете відвідати численні аквапарки з водними гірками. Подібне проведення часу точно зможе розважити маленьких мандрівників. 

Відправляйтеся в аквапарки Джангл, Титанік, Макаді Бей. Також з дітьми можна відвідати знамените шоу 1001 ніч. На морських мешканців можна подивитися в акваріумі і дельфінарії Хургади. Хлопчикам особливо сподобається мото-сафарі по пустельним барханам.  

Непоганою альтернативою дайвінгу буде екскурсія на підводному човні з прозорим дном. При відвідуванні цікавих екскурсій до знакових пам'яток бажано враховувати погоду. Якщо на вулиці стоїть спека, то краще віддати перевагу моречку. 

А тепер вирушаємо в популярний курорт Шарм-ель-Шейх 

Курорт Шарм-ель-Шейх користується неабиякою популярністю. Він ідеально підходить для розслабленого відпочинку. Водні розваги, красиві коралові рифи та інші місцеві розваги не дадуть скучити. 

Тут туристи зможуть поніжитися на сонечку, насолодитися пляжним відпочинком. Сервіс в місцевих готелях точно скрасить Вашу відпустку. На курорті розташовано безліч готелів з першокласним сервісом. 

Щоб забронювати кращі готелі Шарма, рекомендуємо звернутися до менеджерів. Вони вислухають ваші потреби і підберуть кращий варіант по співвідношенню ціни до якості. 

Коли сезон? 

Найкращим часом для відпочинку буде середина весни, а також осінь. У ці пори року настає солодкий Оксамитовий сезон. Погода в Шарм-ель-Шейху стає комфортною, а море залишається теплим. 

Якщо ж ви любите погоду пожарче, можете розглянути поїздку влітку. У літню пору року туристів буде набагато менше. Правда, екскурсійною програмою особливо не насолодитися. Купатися в морі можна буде тільки вранці — ризик обгоріти вкрай високий. 

Взяти відпустку можна буде і взимку. Поніжитися в Червоному морі можна, тільки вода буде трохи прохолодніше звичайного. Також в зимові дні на курорті вирують вітри. Щоб уникнути їх, рекомендуємо бронювати готелі в безвітряних бухтах. 

Вечорами восени, навесні і взимку буде прохолодно. Не забудьте взяти з собою кофту або легкий светр для прогулянок з дітьми. Відпочинок в Шарм-ель-Шейху хороший в будь-який час року. 

Шарм-ель-Шейх і 200 готелів — де відпочити найкраще? 

Хургада взимку

На території всього курорту розташовано близько 200 готелів. Більшість з них відносяться до категорії 4* і 5*. Вони працюють за концепцією «Все включено». Є також тризіркові готелі, але їх вкрай мало. При підборі готелю ви повинні врахувати свої потреби. 

Найбільші готелі мають всі зручності на своїй території. У деяких готелях є власні аквапарки, ресторани і навіть салони краси. Туристам можна навіть не залишати територію свого готелю. 

Якщо туристам важливий Пляжний відпочинок, краще вибрати готель в районі Наама-Бей. Там пляжі очищені від коралів. У Червоне море там можна заходити без спеціального взуття. 

Для сімейної поїздки відмінно підійдуть готелі в Набка  або в мальовничій бухті Шарм-Ель-Майя. Молоді рекомендуємо зупинитися в Хадабі або Наама-Бей. У цих районах безліч барів, нічних клубів, а також запальних дискотек. 

Ціни на номери в кращих готелях варіюються в залежності від сезону. Тури в Шарм-ель-Шейх розкуповуються у високий сезон дуже швидко. Щоб заощадити до -40% від вартості путівки, скористайтеся раннім бронюванням. 

Серед двохсот готелів курорту легко заплутатися. Краще звертатися до експертів, щоб не помилитися з вибором. У додатку або на сайті ви можете сортувати готелі «за популярністю». Наша команда зібрала топ-10 кращих готелів Шарм-ель-Шейха: 

  1. Rixos Premium Seagate; 
  2. Sentido Reef Oasis Senses;
  3. Steigenberger Alcazar;
  4. Albatros Palace; 
  5. Royal Albatros Moderna;
  6. Barcelo Tiran Sharm;
  7. Savoy Hotel;
  8. Nubian Island; 
  9. Coral Sea Sensatori; 
  10. Jaz Mirabel Beach.

Де занурюватися? 

Уздовж мальовничого узбережжя Шарма усипано трохи більше 15 дайв-сайтів. Самі імениті і красиві з них — це Національний парк Рас-Мохаммед, а також острів Тиран. Відправитися туди ви зможете самостійно, або з гідом. 

Барвисті корали, незвичайні морські мешканці здивують вас своєю красою. Там мешкають крокодилячі риби, скати манта, мурени та інші нестандартні істоти. Підводний світ Червоного моря запам'ятається Вам надовго. 

Ті туристи, хто побоюється занурюватися, можуть спробувати сноркелінг. Щоб уникнути великого скупчення туристів, занурюватися і плавати на поверхні найкраще рано вранці. 

Кращі екскурсії з Шарм-ель-Шейха — що подивитися? 

шарм ель шейх море

На південному курорті Єгипту відмінно розвинена туристична інфраструктура. Крім всіх розваг, з Шарм-ель-Шейха організовується величезна кількість цікавих екскурсій. 

Мандрівники зможуть покататися з вітерцем по пустелі на квадроциклах. Екскурсія підійде для тих, кому дуже не вистачало викиду адреналіну в крові. Під час катань вас буде супроводжувати інструктор: турбуватися за свою безпеку вам не доведеться. 

Однією з найцікавіших екскурсій в Шармі є поїздка в Рас-Мохаммед. Тут ви зможете скупатися в дуже солоному озері. Існує повір'я, що при зануренні туди з головою — Ви зможете загадати бажання. Воно обов'язково збудеться. Крім усього цього, вас чекають занурення до підводних красот. 

Ще один цікавий напрямок для екскурсій — острів Тиран. Там ви також знайдете безліч барвистих коралів, химерних морських мешканців. Але родзинкою острова вважається затонулий корабель. Його ви також зможете досліджувати під час занурень з інструктором. 

Хочете відправитися на природні пам'ятки? Радимо відправитися на гору Мойсея. Висота гори становить майже 2300 метрів над рівнем моря. Легенди свідчать, що саме тут Мойсей отримав від Бога десять заповідей. Сходження не займе більше 3 годин. Відправляються туди рано вранці, щоб зустріти світанок. 

Для маленьких мандрівників теж є свої розваги. Дітки зможуть покататися на гірках в Aqua Park City. Він розташований на узбережжі Рас-Ум-ель-Сід. Тут також є 9 басейнів. Серед них працюють басейни зі штучними хвилями, які підійдуть для діток старшого віку. 

Самою захоплюючою екскурсією в Шарм-ель-Шейху для діток буде морська прогулянка на човні з прозорим дном. Вона відмінно підійде як для дітей, так і для дорослих, хто побоювався занурюватися. 

Так що все-таки вибрати? 

Хургада пляжі

Хургаду краще вибирати, якщо головна мета вашої поїздки — Пляжний відпочинок. Пляжі Хургади відрізняються пологим входом в море, а морське дно очищено від коралів. У Шарм-ель-Шейху ж не так часто можна зайти в море не з понтона або без спеціального взуття. 

Хургада — перший курорт Єгипту. У Шарм-ель-Шейху ширший вибір готелів, а номери вважаються більш оновленими. Якщо вам важлива якість сервісу в готелі, краще зупинити свій вибір на шармі. Підводний світ в Шарм-ель-Шейху трохи красивіше, ніж в Хургаді. 

Якщо ж ви відправляєтеся в Єгипет, щоб подивитися на давнину, то вирушайте в Хургаду. Курорт не так далеко розташований від Луксора, де розташовані основні визначні пам'ятки Єгипту поза столицею Каїра. 

Все залежить від того, з якою метою ви відправляєтеся у відпустку. Для подробиць звертайтеся до менеджерів Bronix.ua. вони проконсультують вас з усіх питань, а також допоможуть вибрати, який курорт краще підійде вам.