Дивовижні музеї світу, обов'язкові до відвідування

Кожен край володіє своїм історичним минулим. На місці сучасних мегаполісів зі  скляними хмарочосами, широкими автомобільними проспектами раніше могла бути лише гола пустеля. Одні старовинні міста могли були стерті з лиця землі через руйнівні війни, а другі, перебуваючи епіцентром військових дій в минулому, на сьогоднішній день є "багатомільйонниками".

Історичне минуле не обмежується одними лише стародавніми археологічними знахідками. Багато міст були Батьківщиною видатних людей: художників, поетів, скульпторів, музикантів, політиків. На сьогоднішній день, численні картини, скульптури, письмові столи є експонатами "сховищ минулого".

Наша команда зібрала перелік іменитих музеїв, обов'язкових до відвідування, грунтуючись на відгуках порталів для мандрівників. Кожен з варіантів списку володіє своєю унікальною родзинкою, що виділяє його від інших. Ми вважаємо, що відвідати потрібно кожен.

Лувр (Париж, Франція)

Один з найвідоміших пам'яток культури, що є французьким надбанням. Його площа досягає неймовірних розмірів – приблизно двадцять два футбольних поля, доверху заповнених світовими творами мистецтва, які тиражуються у всіх підручниках з історії. Щоб не загубитися в такому величезному музеї, рекомендуємо роздобути поверховий план, який безкоштовно розповсюджується при вході. Тисячі численних картин, витончених скульптур, керамічних виробів, ювелірних прикрас – одним словом, в Луврі є все, що відбулося за останні п'ять тисячоліть. Лувр щорічно відвідується десятьма мільйонами людей – це приблизно чверть всіх громадян України. Уявіть собі, що чверть населення України щороку з'їжджається подивитися на знаменитий портрет Мона Лізи або скульптуру Венери Мілоської. У Луврі зібрані світові твори мистецтва з Стародавньої Греції, Близького Сходу, Єгипту, Риму та багатьох інших точок земної кулі.

Відпочинок в Франції

Прадо (Мадрид, Іспанія)

Володіє не найпомітнішим зовнішнім фасадом, проте стіни даного пам'ятника культури приховують безліч робіт великих художників і скульпторів Середньовіччя. Музей був заснований іспанським королем Карлом V, захопленим колекціонуванням живопису. Однак в 1819 р, після війни, його колекцію вирішили показувати всім бажаючим. У стінах музею зберігаються чудові картини таких художників, як Гойя, Веласкес, Боттічеллі, Рубенс, Брейгель і багатьох інших.

Відпочинок в Іспанії

Метрополітен (Нью-Йорк, США)

Один з найбільших музеїв світу, заснований в 1870 році групою любителів мистецтва і за сумісництвом видатних бізнесменів. Займає четверте місце за відвідуваністю. Даний пам'ятник культури відрізняється джерелом фінансування. Головними суб'єктами, що поповнюють казну на утримання музею та інші витрати, є меценати і спонсори, а не держава. Більше двох мільйонів експонатів, починаючи з часів античності і Стародавнього Єгипту, закінчуючи роботами сучасних художників.

Відпочинок в США

Ермітаж (Санкт-Петербург, Росія)

Розташований в самому серці культурної столиці. Є справжньою російською гордістю. Займає цілих шість історичних будівель, головною з  яких є величний Зимовий Палац. Музей був заснований Катериною Великою, яка придбала величезну колекцію в дві сотні полотен. Всеросійська імператриця розмістила їх в окремій будівлі, який пізніше став носити ім'я – Ермітаж. На сьогоднішній день колекція Ермітажу становить 3 мільйони творів мистецтва. Відвідувачі головного Петербурзького пам'ятника культури можуть наживо побачити полотна Леонардо Да Вінчі "Мадонна з немовлям" і "Повернення блудного сина" Рембрандта.

Відпочинок в Росії

Національна галерея (Лондон, Великобританія)

Була відкрита в 1839 році. Однак, деякі джерела вказують, що галерея була заснована в 1824 році при викупі 38 картин у спадкоємців банкіра Ангерштейна. Небувала кількість експонатів не дозволяє побачити кожен куточок Лондонського пам'ятника культури за один раз. Галерея розміщує в собі більше двох тисяч творів мистецтва Західної Європи з XII по XX століття, причому полотна розміщені в хронологічній послідовності. Також галерея є своєрідною домівкою  для картин Рубенса, Ліппі, Гольбейна, Белліні та багатьох інших геніїв живопису.

Відпочинок в Великобританії