Шрі-Ланка планує відкрити кордони для іноземних туристів

Уряд Шрі-Ланки планує запустити реанімацію сфери туризму в 2021 р. кордони відкриті для всіх іноземних громадян з 26 грудня 2020 р.

Після численних затримок, влада оголосила про відкриття кордонів і готовність приймати туристів. Президент держави, Готабая Раджапакса, підписав угоду про відкриття Міжнародного авіасполучення від 26 грудня 2020 року. Згідно з президентською постановою, введено дозвіл на приземлення туристичних літаків в аеропортах Катунаяке, Маттала, Джафна і Баттікалоа.

Тури на Шрі-Ланку

Директор туристичного агентства Bronix Олексій Євгенович Тітлянов зазначає: "Великим плюсом для всього туризму стало відкриття кордонів зі Шрі-Ланкою. Перші туристи з України вже прибули на острів і діляться своїми враженнями. На жаль, жорсткі правила в'їзду в країну, коли для прибуття і проживання необхідно 3 тести, обмежили число туристів, охочих потрапити на Шрі-Ланку. Подібні умови відвідування Шрі-Ланки також змусили скасувати великі плани туроператорів і багатьох авіакомпаній. Після перших тижнів і в міру пом'якшення умов в'їзду в країну, всі туроператори опублікують власні турпакети з прямим перельотом або стикувальні регулярні рейси на Шрі-Ланку. З 26 грудня туристам надасться можливість відвідати Шрі-Ланку на регулярних авіарейсах з дотриманням всіх вимог і зручними пересадками".

Міністерство туризму Шрі-Ланки відзначає необхідність введення обмежувальних заходів для мінімізації впливу коронавірусної інфекції.
Закриття кордонів у березні призвело до руйнування туристичного сектора, який становив 12% ВВП Шрі-Ланки.

Для в'їзду на територію Шрі-Ланки потрібно:

  • Надати негативні результати ПЛР-тесту, зробленого не більше, ніж за 72 години до прибуття.
  • Зробити повторне тестування по прильоту в аеропорт Шрі-Ланки.
  • Після тижня перебування на території держави, туристам необхідно зробити ще один тест.
  • Провести в країні мінімум 8 днів.
  • Всім іноземним туристам, які планують відвідати державу, необхідно подати заяву на онлайн-візу. Центр прийому заявок запускає роботу в стартовому режимі з 01 січня 2021 р.

Після звістки про відкриття кордонів для іноземних громадян, 2 тисячі українських туристів відвідали Шрі-Ланку в пілотному режимі і повернулися додому 7 січня. Згідно з результатами пілотного проекту, очікується поступовий запуск міжнародного авіасполучення в острівну державу з 23 січня.

Громадяни України можуть зупинитися в одному з 131 сертифікованих готелів, які успішно адаптували рід діяльності до вимог "нової норми" міжнародного стандарту. Владою було визначено список місцевих пам'яток, які призначені для відвідування туристами в рамках контрольованих коридорів.