Поради, як убезпечити себе в подорожах

Кожен турист до подорожі замислювався про можливе виникнення проблем закордоном. Хоч і ймовірність подібного дуже мала. Строго дотримуючись правил, почуття стресу з приводу безпеки може вас покинути раз і назавжди.

Ніщо так не псує поїздку, як пограбування, шахрайство або раптова хвороба. Здебільшого, багато країн є безпечними для мандрівників. Однак варто зберігати пильність, адже статися може всяке.

Зверніться в страхове агентство

Навіть не думайте залишати рідні краї без звернення в спеціальні установи. Оформлення страхування подорожуючих має очолювати ваш список справ перед запланованою поїздкою. Воно дозволить вам мінімізувати можливі ризики і убезпечить від незапланованих витрат.

Вивчіть поширені шахрайства

путешествие

Google - Ваш вірний помічник. У будь-якій країні знайдуться неприємні люди, які готові обманним шляхом виманити у туристів кровно зароблені гроші. Можна наштовхнутися на очевидні спроби шахрайства, якщо “пощастить”.

Існують більш продумані і хитрі схеми шахрайства, які можуть зіпсувати ваші плани. Відкрийте пошукову систему і проведіть повноцінне дослідження. Вивчіть найпоширеніші шахрайства у вашій країні призначення.

Запишіть екстрену інформацію

У разі виникнення непередбачених обставин, туристи можуть легко розгубитися на місці. Запишіть в телефон та на невеликий листок паперу всі необхідні дані. Вам можуть знадобитися номери місцевої поліції, швидкої допомоги та адреса українського посольства.

На невеликому USB-накопичувачі необхідно зберегти електронну версію документів, щоб звернутися в посольство за допомогою. Придумайте план дій в критичних ситуаціях, по якому можна діяти. Пам'ятайте: попереджений – значить озброєний!

Ознайомтеся з культурою країни

турист

Деякі країни дивують своїми дивними заборонами. Стаття "Незвичайні заборони світу" вже є на нашому сайті. Запам'ятайте найпоширеніші звичаї, щоб уникнути проблем із законом. Не забувайте ставитися до чужої культури з повагою.

Одягайтеся відповідно

На жаль, у багатьох країнах жінки не зможуть надягати те, що їм хочеться. Носіння коротких шортів і майок в мусульманській країні приверне чужу увагу та буде сприймана, як образа або неповага. При відвідуванні буддійських храмів бажано прикрити плечі та коліна.

Чоловіки теж обмежені в дрес-коді. У Таїланді прогулянка з голим торсом може бути запрошенням до бійки. Ніхто не хоче через дрібні неприємності бути оштрафованим на величезну суму або, що ще гірше, потрапити до в'язниці.

Ховайте найважливіше

відпочинок

Частина готівки, банківські картки та документи бажано носити з собою. Бажано все оплачувати банківською карткою. У разі втрати або крадіжки банківської картки, завжди можна її заблокувати.

Дослідження показало, що якщо покласти в гаманець невелику фотографію дитини, шанси повернення гаманця збільшуються в рази. Ні в якому разі не кладіть важливі речі в задні кишені: їх легко можуть вкрасти, або вони можуть випасти.

Не хвилюйтесь занадто сильно

Інтуїція - ваш головний провідник. Важливо керуватися здоровим глуздом і слухати своє внутрішнє "Я". Якщо вам щось здається дивним і неправильним, значить не варто ризикувати. Не дозволяйте параної про безпеку псувати загальні враження про подорож, але завжди будьте напоготові.