Незвичайні заборони в країнах світу

Будучи по-своєму унікальною, кожна країна світу має свою відмінну рису. Своєрідною родзинкою деяких країн є незвичайні заборони. Туристам, які збирають валізи перед черговою подорожжю, рекомендуємо ознайомитися з цією статтею, щоб уникнути казусів в країні перебування. Попереджений-озброєний!

Великобританія

Об'єднане Королівство славиться вельми химерними законами. Наприклад, введено заборону на чистку килимів на вулиці з 8.00-22.00. Генеральне прибирання в будинку бажано заздалегідь запланувати на вечірній час.

Заборони в Великобританії

Як всім відомо, в країні з глибокою повагою ставляться до Королівської сім'ї. Тому повернута марка із зображенням королівської знаті теж карається грошовими штрафами. Закон також прописує заборону на наближення до королеви Єлизавети ближче, ніж на 90 метрів, в разі неохайного зовнішнього вигляду.

Любителям покататися з вітерцем на велосипеді, заборонено їздити по пішохідному тротуару: влада відразу випишить вам штраф до ста британських фунтів. У разі паркування власного або орендованого автомобіля, обов'язково поспішіть заглушити мотор протягом трьох хвилин! Інакше знову штраф в 120 фунтів.

Стоячи в черзі легендарного британського метро, поспіх пролізти першим буде не тільки поганим тоном, але і адміністративним правопорушенням. А тепер найцікавіше... згідно із Законами, в відомих англійських пабах заборонено перебувати не в тверезому стані. 

Італія

"Чобіт" займає одну з лідируючих позицій за дивними законами. Заборонено годувати голубів на площі імені Святого Марка. Причина проста: Птахи поширюють різноманітні недуги, псують зовнішній вигляд культурних пам'яток. Подібна заборона поширюється ще на Венецію і Флоренцію.

Заборони в Італії

В Ераклії, розташованої недалеко від Венеції, заборонено будувати замки з піску. На думку влади, подібні невеликі будови можуть перешкодити відпочиваючим на пляжах. На венеціанських пляжах не варто збирати черепашки: розміри штрафу від 25 до 600 євро. 

Об'єднані Арабські Емірати

ОАЕ – мусульманська країна, що є храмом незвичних для європейців заборон. Деякі туристи вважатимуть дані обмеження трохи незвичайними, часом навіть неочевидними. Місцеві жителі спокійно ставляться до мандрівників, проте непорозумінь все-таки краще уникати. Ніхто ж не хоче зіпсувати собі відпустку?

Заборони в ОАЕ

В Еміратах суворо заборонено перекушувати або попивати напої в місцях громадського транспорту, як на автобусних зупинках або на станціях метрополітену. Подібний ланч обійдеться штрафом в 100 арабських Дирхамів.

Також законодавством заборонено перевозити з собою продукти, що містять мак. Нешкідлива булочка з маком буде визнана співробітниками поліції, як потенційна наркотична речовина. З насіння макових рослин зазвичай виготовляють опіум. 

Арабські автолюбителі несуть відповідальність за чистоту своєї машини. Пропуск "чистого четверга" для свого автомобіля обкладається штрафом до 1000 дирхам. Згідно з місцевими законами, брудні автомобілі псують загальний міський вигляд, шкодять здоров'ю жителів.

У суспільстві бажано вести себе досить стримано: носити закритий одяг, уникати нецензурної лайки, танців, обіймів і поцілунків зі своєю другою половинкою. Був випадок, коли молоду пару з Великобританії заарештували за простий поцілунок. Намагаючись довести своє, закохані були депортовані з країни. Не рекомендуємо фотографувати людей без дозволу. Відображення знімка з місця подій автомобільної аварії теж карається законом.

Сінгапур

Місто-країна є своєрідним притулком заборон, законів і штрафів. При проходженні митного контролю, за ввезення жувальної гумки туристів можуть оштрафувати на немислимі суми і усміхнено проводити з фразою "Ласкаво просимо в Fine City". "Fine "в перекладі з англійської мови означає не тільки" прекрасний, хороший", але і "штраф".  Багато туристів чули про жорстокість заради дисципліни сінгапурського уряду. Рівень життя в Сінгапурі досить високий, тому розміри штрафів, відповідно, теж.

Заборони в Сінгапурі

Сінгапур має репутацію одного з найчистіших міст світу, тому смітити в громадських місцях суворо заборонено. За повторне порушення, після виплати штрафу, вас можуть засудити до громадських робіт у футболці з написом "Я насмітив". Також не рекомендуємо жувати жувальну гумку, гуляти на вулиці великими компаніями після 10 ночі, ходити оголеним на вулиці і вдома, не зачинивши шторки. Насолоджуватися нічними видами мегаполісу, пересуваючись на автомобілі одному і без будь-яких попутників, теж заборонено.

Сполучені Штати Америки

Кожен штат має свою власну конституцію. Перш, ніж подорожувати з одного американського краю в інший, необхідно ознайомитися з місцевими законами. Держава відома своїми найдивнішими законами в світі. 

Заборони в США

В Алабамі законодавством накладено заборону на придбання, утримання і тренування ведмедів для подальшої їх участі в ведмежих боях. Подібні дії на території штату є злочином рівня "B".

У Флориді власникам нічних барів та інших закладів, що продають спиртні напої, заборонено влаштовувати змагання з кидання карликів. Влаштовуючи подібні змагання, власник закладу повинен сплатити штраф до 1000 американських доларів. 

У Кентуккі кожен держслужбовець зобов'язаний дати клятву, що ніколи в житті не брав участі в дуелях зі смертоносною зброєю – найчастіше, вогнепальною. Відповідно до закону штату, включеного до Конституції, дуелянти не мають права працювати на державу. 

У Мічигані шлюб має найвищу цінність, тому зрада своєму партнерові вважається кримінальним правопорушенням.

У Міссісіпі заборони не є настільки дивними. У присутності двох і більше людей не рекомендовано використовувати нецензурний лексикон. Використання "красномовної мови" може обійтися вам ув'язненням до 30 днів або штрафом до 100 доларів.