Куди можна полетіти на Відпочинок з України в березні?

Куди можна полетіти на Відпочинок з України в березні?

Здолала весняна хандра? Зовсім не обов'язково терпіти сірість, сльота і холодні дощі - втечіть в літо! Причини апатії-нестача сонячного світла, свіжого повітря і активностей - легко "лікуються" покупкою авіаквитків на популярні курорти. Відправляйтеся в подорож до теплих заморських берегів або в Європу-милуватися пам'ятками архітектури, предметами мистецтва і не тільки.

Куди полетіти в березні на море

На початку весни ціни на багато путівок нижче середнього, при цьому в тропіках панує високий сезон. Напрямків для комфортного відпочинку в березні - безліч. Погрійтеся на білосніжних пляжах Сейшел і Мальдів, прогуляйтеся по колоритному базару Шрі-Ланки, відвідайте "Зникаючий Острів " Накупенда на Занзібарі або купіть тур в Єгипет. У матеріалі детальніше розповімо про кожну країну. Виберіть напрямок, забронюйте переліт, готель і насолоджуйтеся тим, як проходить перший місяць весни 2022 року.

Єгипет у березні

Відпочинок в Єгипті в березні характеризується екскурсійними поїздками і пляжним релаксом за невисокими цінами. Високий сезон ще не почався, але море вже тепле. На популярних курортах Червоного моря - в Шарм-ель-Шейху або Хургаді-легко організувати бюджетну і якісну відпустку для всієї родини.

Температура повітря в Єгипті прогрівається від 23 до 27 градусів спеки. Стовпчик термометра у воді показує від 21 до 24 градусів вище нуля.

Весна найкомфортніший час для екскурсій в пустелю, до пірамід і статуї міфічної істоти з головою людини і тілом лева - Сфінксу. Тобто покупка путівки в Єгипет в березні безумовно блискуча ідея.

Туреччина в березні

Відпочинок в "країні чотирьох морів" хороший в усі пори року. У березні купання скасовується, але путівки до Туреччини варто купувати не тільки у високий сезон. У березні До послуг туристів велика екскурсійна програма. Стамбул, Каппадокія, Памуккале, а також Аланія, Анталія і Кемер вразять зеленню, ароматами, архітектурою і пам'ятниками стародавніх цивілізацій. При цьому вартість турів бюджетна.

У Кемері можна відвідати Янарташ - "палаючий камінь", руїни лікійських міст Фаселіс і Олімпос. В Аланії також є старовинні фортеці. Місто Каппадокія-велика пам'ятка під відкритим небом, на яку варто подивитися з висоти. Політ-екскурсія на повітряній кулі підійде якнайкраще.

І, звичайно, Стамбул-архітектурна перлина Туреччини і" Тюльпанова столиця " світу. Місто, розташоване на двох континентах-в Європі та Азії - і яке омивається трьома морями: мармуровим, чорним і Середземним. Гостей міста дивовижне чекає буквально на кожному кроці. З популярного-палацовий комплекс Топкапи, мечеть Айї-Софії, хамам Хюрем-султан, Галатська вежа і Долма бахчи - красивий палац, будівництво якого спустошило скарбницю османів.

Вищеперелічене-короткий перерахування і ще більш короткий опис того, що можна побачити в Анатолії. Тому Тури в Туреччину в березні - прекрасний і вигідний варіант для весняного відпочинку.

ОАЕ в березні

Об'єднані Арабські Емірати-відмінний варіант для проведення відпустки з сім'єю. Курорти Перської затоки та Індійського океану приймають туристів цілий рік. Березень однаково прихильний як до любителів екскурсій, шопінгу, так і до фанатів пляжного відпочинку. Початок весни-своєрідний часовий "міст" з холодного за місцевими мірками періоду в спекотне літо. Температура повітря в Абу-Дабі, Дубаї, Фуджейрі, Аджмані, Рас-ель-Хаймі та інших Еміратах прогрівається в середньому до 27-29 градусів спеки. Температура води 22-24 градуси вище нуля.

ОАЕ в березні гарні для проведення часу з дітьми - спека не екстремальний, але купатися вже можна. Крім того, в Еміратах відмінна інфраструктура, орієнтована на дітей: ігрові комплекси, дельфінарії, аквапарки, акваріуми і багато іншого.

Домінікана в березні

Чудові, білосніжні пляжі, блакитне море і "райський" тропічний пейзаж - це все про Домінікані. Березень на сході Гаїті вважається прекрасним часом для релаксу на піщаних берегах, ніби зійшли з рекламних буклетів. На островах Карибського моря триває високий сезон.

Шанувальників дайвінгу та снорклінгу не залишить байдужими Острів Каталіна. Дивовижні картини підводного світу узбережжя запам'ятаються надовго.

Мальовничий водоспад Ель-Лимон і солоне озеро Енрікільо, де водяться крокодили і ігуани - обов'язкові до відвідування.

Мексика в березні

Нетривіальний варіант відпочинку в березні-колоритна Мексика. Тропічних злив, ураганів і задухи ще немає, погода стоїть спекотна: стовпчики термометрів показують 29-31 градус зі знаком плюс. Тільки в Мехіко-столиці країни-середня температура дорівнює 26 градусам тепла.

Результат змішання іспанської, Карибської та індіанської культур, свідчення цивілізації ацтеків, незабутня національна кухня і чудовий пляжний відпочинок - Мексика полонить туристів з перших хвилин знайомства.

При відвідуванні країни варто включити в план подорожі такі місця як Акапулько, Канкун, Рів'єра-Майя, Консумель, Пуерто-Вальярта. А також Сан-Хосе, Ареналь Гуанакасте, Картаго і Пунтаренас.

Занзібар у березні

На Занзібарі відпочинок умовно цілорічний. На початку весни випадає найбільша кількість опадів: з березня починається так званий низький сезон. Середньомісячна температура повітря дорівнює 32 градусам.

Однак затяжні дощі навряд чи порушать плани відпочиваючих. Шанувальники пляжного релаксу залишаться задоволені часом, проведеним на Занзібарі, так як в більшості своїй опади випадають ближче до вечора. Вода для плавання підходяща, а пляжі чудові.

На Занзібарі, крім пляжного відпочинку, риболовлі, дайвінгу, снорклінгу та інших водних видів спорту є ряд пам'яток, про які варто згадати.

Туристам напевно буде цікавий Prison Island або"тюремний Острів". Невеликий клаптик землі славиться гігантськими черепахами і темницею, побудованої для рабів. "Зникаючий" острів або Nakupenda Beach-піщана мілина, яка з'являється під час відливу і ховається під водою в приплив. Заповідник Джозані-густий ліс, населений величезною кількістю різних і не завжди нешкідливих тварин. Вважається, що парк Джозані є джерелом і осередком магічної сили шаманів вуду.

Уваги заслуговують Кам'яне місто, будинок легендарного лідера групи Queen Фредді Мерк'юрі, невільничий ринок, "сади спецій" і острів Мнемба, який називають "одним з найкрасивіших коралових садів, виявлених на планеті".

Шрі-Ланка в березні

Березнева Шрі-Ланка припаде до душі цінителям бронзової засмаги і спекотної погоди. Перший місяць зими ідеально підходить для пляжного релаксу. Екскурсії та поїздки по Цейлону можуть ускладнитися через погоду. На острові підвищена вологість повітря і висока температура.

Однак це не означає, що мандрівникам доведеться відмовитися від огляду визначних пам'яток і задовольнятися тільки прогулянкою по мальовничому курорту і купанням. Просто потрібно бути більш обережними і обачними, ніж зазвичай, і прислухатися до свого організму.

Варто відвідати Золотий печерний храмовий комплекс Дамбулла, плато Сігірію з руїнами палацу-фортеці на вершині, водоспад Сент-Клер, долину Канді, Чайні плантації Нувари Елії, храм зуба Будди і багато інших.

Таїланд У березні

Таїланд на початку весни-це відсутність черг, сутолоки і високих цін. Зимовий високий сезон вже закінчився, літній низький ще не почався. Вояж в екзотичну "країну посмішок «напевно пройде на» відмінно" і залишить масу позитивних вражень.

Повітря в березні досить вологе, прогрівається до 32 градусів спеки, температура повітря коливається в районі 30 градусів.

Популярні туристичні місця в Таїланді-острови Пхі-Пхі, Ко Чанг, Крабі, курорти Паттайя, Пхукет, Самуї і столиця країни Бангкок.

З популярних визначних пам'яток можна відзначити храм Істини, статую Великого Будди, тропічний парк Нонг Нуч. В» наявності " пляжі з золотистим піском, джунглі, водоспади і заповідники. Для шанувальників "нічного" способу життя працюють бари, кафе, ресторани, вечірки на узбережжі і під відкритим небом.

Мальдіви в березні

За Мальдівами міцно закріпилася репутація розкішного курорту, "тропічного раю" і кращого місця для молодят у весільній подорожі. Острови славляться "інстаграмним" узбережжям: пляжі входять в списки найкрасивіших на земній кулі.

До послуг туристів незвичайний підводний ресторан-готель з прозорим стінами і стелею. В "акваріумі навпаки" можна покуштувати смачні страви з морепродуктів і не тільки.

Привабливе, майже "магічне", дійство можна спостерігати на пляжі Ваадху. Однак "Море зірок "або" світиться пляж " - це природне явище. Сяйво міріад сяючих точок у воді: результат життєдіяльності люмінесцентних фітопланктонів. Температура води дорівнює температура повітря і в середньому стовпчики термометрів в березні показують 29 градусів вище нуля.

Сейшели в березні

Кращі місяці для відвідування Сейшел-травень і жовтень, однак і Березень неймовірно хороший. Море в березні на островах дивує красою. Погода стоїть приголомшлива. Середня температура повітря становить 30 градусів, температура води - 29 градусів.

Тут немає небезпечних для життя людини тварин і комах. Замість цього-кілометри малолюдних білосніжних пляжів і остров'яни: привітні, життєрадісні, але стримані і тактовні.

В асортименті для туристів дайвінг, риболовля, прогулянки на яхті уздовж узбережжя Індійського океану. А також танці біля багаття під бій креольських барабанів, страви з морепродуктів зі специфічними приправами і багато іншого.

Кіпр в березні

Відпочинок на морі на Кіпрі в березні-це корисно, цікаво, приємно і вигідно. До купального сезону ще два місяці, але на початку весни на острові панує особлива атмосфера безтурботності і спокою, що приваблює туристів. Починається цвітіння жасмину, цитрусів, фруктових дерев. У повітрі витає аромат жасмину, мигдалю і винограду.

У березні на острові в місті Лімассол стартують біговий марафон, Фестивалі авторського та документального кіно і карнавал. У Пафосі також проходить яскрава ХОДА. У Нікосію з'їжджаються цінителі брендового одягу - в столиці острова проходить Тиждень моди. До відвідування обов'язкова купальня Адоніс, де, за легендою, приймала ванну давньогрецька богиня любові і краси Афродіта.

Також на Кіпрі в березні влаштовують ралі на ретро-авто, джип-тури, Сафарі, вегетаріанські пікніки, відзначають "Зелений понеділок" - свято, що знаменує початок Великоднього сезону, за 50 днів до Великого посту.

На початку весни Острів ідеально підійде для сімей з дітьми, літнім і людям, що страждають серцево-судинними захворюваннями.

Чехія в березні

Чехія в березні прекрасна. Природа пробуджується. Розпускаються крокуси, калина, гамамеліс і інші квіти. Соковиті фарби зелені і запах весни налаштовують на романтичний лад і наповнюють серця очікуванням чогось свіжого, нового, яскравого. Цьому не заважають дощі та опади.

На початку місяця відчутно прохолодно-близько 6-8 зі знаком плюс, але в середині місяця погода прояснюється і стрімко теплішає.

Під час поїздки по Чехії варто відвідати знамениті готичні замки, помпезні палаци і звичайно, Термальні джерела, де можна поправити здоров'я.

Популярні і улюблені туристами чеські міста і курорти: Прага, Карлові Вари, Ліберець, Брно, Пльзень, Оломоуц та інші.

Гірськолижний відпочинок в березні

Гірськолижний сезон в Європi закінчується в кінці березня. До закриття можна встигнути покататися на улюблених трасах за помітно зниженою вартістю. Активний відпочинок в горах - це Лижі, сноуборд, для маленьких дітей доступні тюбінги, санки і багато іншого.

Крім того, сніг і зима можуть полюбитися завдяки купанню в теплій воді на відкритому повітрі і в дерев'яних бочках, а також іграм сніжки або затишним вечорам біля каміна з келихом глінтвейну в руках.

Швейцарія

Швейцарські гірськолижні курорти відрізняє доглянуті траси, зручні і продумані транспортні маршрути, розвинена туристична інфраструктура. Популярність місцевих курортів це не тільки результат розкрученості "бренду", але і заслужена заслуга місцевої влади і бізнесменів.

До послуг туристів Прокати спорядження для зимових видів спорту, кафе, ресто-бари, готелі. Тобто в наявності все, що потрібно для комфортного, якісного, цікавого відпочинку. Однак і ціни тут відповідні. Варто відвідати містечка Давос, Санкт-Моріц і Берн. Крім звичних сноуборду і лиж, є можливість покататися в собачій упряжці.

Австрія

У разі, якщо перебуваєте в пошуку місця, де на початку весни можна насолодитися зимовими видами спорту, то варто розглянути Австрію. Гірськолижні курорти Тіроль і Зальцбург можуть похвалитися першокласними трасами.

У березні велика ймовірність придбання вигідного туру за приємною ціною. Крім спуску на лижах та сноуборді, на додаток до активного відпочинку, в асортименті автентичні кав'ярні та палаци - пам'ятки архітектури.

Франція

У березні альпійські схили ще засніжені, тому тури на високогірні курорти ще користуються попитом. Однак вартість путівок незрівнянно нижче, ніж взимку. Це відмінна можливість відпочити в горах у Франції економно, але якісно.

В Альпах стовпчики термометрів вночі можуть показувати до 3 градусів зі знаком мінус. Вдень близько 0 градусів. Популярні гірськолижні курорти Франції: Куршавель, Шамоні, Ла Плань, тінь, Лез-Арк, Межев та інші.

Французькі високогірні курорти відрізняються розвиненою інфраструктурою, сучасними підйомниками, чудовим трасами і схилами. Останніх у французьких Альпах близько 4 тисяч. Серед них є як легкі - для новачків, так і складні - для спортсменів-професіоналів. Гостям пропонуються фешенебельні номери з високим рівнем сервісу.

Італія

Гірськолижний відпочинок в Італії-це, в першу чергу, курорти Сан-Сікаріо, Сестріере і Червінія.

Розвинений туристичний комплекс Сан-Сікаріо розташований на висоті в 1700 метрів на північному заході країни, в П'ємонті. У період проведення Зимових Олімпійських ігор в Турині тут проходили змагання з таких видів спорту як біатлон, санки, боб, лижні гонки і скелетон. Курорт може похвалитися чудовими видами, першокласної інфраструктурою і кілометрами трас різного рівня складності. Але більше підійдуть просунутим лижникам і фанатам фрістайлу.

Альпійське село Сестріере також знаходиться в П'ємонті, але вище: на висоті 2035 метрів над рівнем моря. Разом з іншими гірськими селищами входить 400-кілометрову об'єднану зону катання Віа Латтея ("Чумацький шлях") з різними рівнями складності трас. У Сестрієрі також проходили змагання зимових Олімпіади та Паралімпіади 2006 року. Туристам пропонують високорівневий сервіс, великий вибір готелів і апартаментів. Крім того, в наявності підйомники гондольного типу, бари, ресторани і спорткомплекси.

Брей-Червінія вважається найкращим і самим високогірним курортом Італії. Тут чудові доглянуті спуски, відмінний сервіс і сучасні підйомники. Кількість трас обчислюється сотнями, маршрути розтягуються на десятки кілометрів. Найдовший становить 22,5 кілометра. Поїздка в Червінію в березні-відмінна ідея, так як взимку, у високий сезон, деяким туристам може бути занадто холодно. А сніг в Червінії лежить з грудня по травень.

Фінляндія

У Фінляндії близько 20 гірськолижних центрів, які можуть похвалитися доглянутою, розгалуженою мережею трас, скандинавським колоритом і гідним сервісом.

Курорт Вуокатті відомий сніговим тунелем для сноубордингу, де можна зайнятися сноутюбінгом - катанням на колі. І тут нерідко проходять спортивні змагання. Для дітей облаштовані ігровий і розважальний центри, нескладні схили, лижна школа, атракціони, кафе і багато іншого.

Хімос розташований на півдні Фінляндії. Молодий зимовий комплекс готовий запропонувати одні з найдовших і високих схилів в країні. Північні спуски облюбували досвідчені гірськолижники, західну сторону – початківці. У розпорядженні сноубордистів просторий сноуборд-парк. В асортименті катання на снігоходах, собачих і оленячих упряжках, підлідна риболовля.

Крім того, уваги заслуговують Хякя, Леві, Пюхя. У Юллясі можна покататися на гондолі-сауні, мабуть, єдиною в світі.

Куди поїхати в Європу в березні

Березень традиційно не найпопулярніший час для турне по Європі. Однак в цьому є і плюси-ціни набагато нижче, ніж у високий туристичний сезон. Є велика ймовірність купити вигідний тур за бюджетною вартістю.

Франція в березні

Відпочинок у Франції в березні-це початок низького сезону. Погода нестабільна: очікувати можна як сирої і холодної, так теплої і сонячної. Температура повітря на блакитних берегах і в рівнинних областях коливається в районі 15 градусів.

Французький Березень-відмінний час для екскурсій, пізнавальних поїздок, неспішних прогулянок і милування архітектурними шедеврами найромантичнішої країни світу

Іспанія в березні

Березнева Іспанія досить приємний час для відпочинку. Холоди відступають, в денний час прогулюватися по затишних вуличках можна в легкому одязі. Однак ближче до вечора або вночі не зайвим буде накинути вітровку.

У Валенсії проходить "запальний" Свято Весни-на фестивалі Лас-Фальяс спалюють дерев'яних ляльок або опудала з пап'є-маше, влаштовують піротехнічне шоу.

Найкомфортніший в плані погоди курорт в березні-Малага з 19 градусами тепла. Мадрид може похвалитися 16 градусами середніх значень. Температура води коливається від 13 до 17 градусів вище нуля. Поринути можна, але для повноцінного купання і пляжного релаксу зарано.

Популярні туристичні напрямки в Іспанії, крім уже названих: Барселона, Ібіца, Майорка, Валенсія, Коста-Браво і Сьєрра-Невада.

Італія в березні

Італія на початку весни характеризується бурхливим цвітінням і запахом пробуджується природи. Тури в Італію в березні-це шанс побувати на кращих високогірних курортах світу за невеликі гроші. Гірськолижний сезон в Альпах добігає кінця і ціни на готелі, харчування, оренду, спорядження йдуть вниз.

Італія в березні відмінно підійде для екскурсійної відпустки. Сезон невисокий, вартість турів бюджетна, при цьому персонал послужливий і сервіс першокласний. Лимонні Гаї Сорренто, цвітіння апельсинів у Флоренції, Фестиваль шоколаду в Турині і прогулянки по старовинних вузьких вуличках напевно запам'ятаються гостям країни.

Середня температура повітря в Римі, Мілані, Венеції, Неаполі, Сицилії, Сардинії, Капрі, Вероні, Ріміні та інших містах - від 13 до 16 градусів тепла. З середини місяця починається різке щоденне потепління.

Грузія в березні

Початок весни в Грузії непоганий час для відвідування гірськолижних курортів - Гудаурі і Бакуріані та інших. Сезон зимових видів спорту добігає кінця, на високогірних трасах і спусках ще є можливість покататися.

Екскурсійний відпочинок може ускладнитися через погоду. У Грузії в березні холодно, йдуть дощі або сніг, Іноді і те, і інше одночасно.

Однак існують і плюси. Вартість турів бюджетна, а захистом від холоду можуть служити чарка мандаринової чачі і привітні посмішки грузинів.

Греція в березні

Грецький Березень не підходить під критерії «високого» сезону. Помірно тепло: близько 20 градусів вище нуля, вода прогрівається до 16 градусів зі знаком плюс. Можна розраховувати на путівки за помірною, приємною ціною.

На початку весни в Греції можна організувати якісний відпочинок Для всієї родини в горах. Гірськолижні курорти завершують зимовий високий сезон, проте в березні ще цілком можна покататися на лижах або встати на сноуборд. Напливу туристів немає, що благотворно позначається на цінах.

Що стосується екскурсійного відпочинку Греції, то він відмінний за замовчуванням. Рідкісна країна може похвалитися такою величезною кількістю античних храмів і стародавніх святинь.

Болгарія в березні

Температура повітря в Болгарії в березні коливається в районі від -4 до +9. Гірськолижні курорти, такі як Банско, ще приймають гостей. Але поступово активні зимові тури замінюють екскурсійні весняні.

Відкриті spa-курорти: наприклад, Сепарова лазня. Бургас, Несебр та інші чекають тривалих екскурсій.

Варто відзначити, що в березні місцеві жителі відзначають День визволення Болгарії, День Державного Прапора, Свято Весни, 8 березня і Баба Березня.

Албанія в березні

В Албанії прихід весни відчувається в середині лютому. Березень-активна фаза сонця, цвітіння, пробудження природи від зимової «сплячки». Середня температура повітря 15 градусів вище нуля, приблизно стільки ж показує Водний термометр.

Купатися ще рано, проте засмагати - цілком. А ще милуватися архітектурною, неспішно прогулюватися по заповідниках, вдихати запаморочливі аромати квітучих рослин.

Березень в Албанії багатий на свята. Серед популярних - День матері, день весни (який іноді називають Днем літа), Фестиваль з національними стравами, інжиром і горіхами.

Чорногорія в березні

Березень в Чорногорії-це м'яке і стабільне тепло. В середньому повітря прогрівається до 16-20 градусів вище нуля. На вулицях панує спокій і умиротворення, які не зустрінеш влітку.

Крім того, в березні в чорногорських торгових центрах великі знижки на зимовий одяг і взуття. Гості Монтенегро можуть купити товари європейської якості за вигідними акційними пропозиціями.

У місті Котор і рибальському селі столів в березні проходять традиційні дні камелій. У програмі заходу бал квітів, виставки, концерти, ярмарки.

Закінчується Фестиваль»спекотна зима в горах". На курорті Жабляк проходять Кубок з екстремальних видів спорту.

Інші країни в березні

Куди поїхати 8 березня

Святкувати Міжнародний день боротьби за жіночу рівноправність і емансипацію запропонувала активістка Клара Цеткін на конференції в Копенгагені в серпні 1910 року. У 1911 році свято вперше відзначили в Данії, Німеччині, Австро-Угорщині та в Швейцарії.

Жіночий день святкувався 2, 9, 12 березня, і навіть на початку травні. Остаточно закріпилася дата 8 березня.

Відсвяткувати Міжнародний жіночий день у подорожі мріє, можливо, кожна друга жінка. Адже 8 березня-це свято весни, краси, квітів, а прекрасні представниці людства цього гідні.

8 березня в Єгипті

У Єгипті 8 березня не відзначають з розмахом. Однак ідея відсвяткувати жіночий день на узбережжі Червоного моря ймовірно буде підтримана з ентузіазмом.

Ще немає виснажливої спеки літа, але вже стоїть спекотна погода і відносно тепле, комфортне для купання море.

До послуг туристів екскурсії в пустелю, сафарі на джипах, Тури в Луксор, до пірамід. 8 березня в Єгипті запам'ятається надовго.

8 березня в Туреччині

У Туреччині культивується повага і любов до жінок, дітей і тварин. З особливим розмахом в країні чотирьох морів відзначається День матері. Свято випаде на другу неділю травня. Однак і до 8 березня в Анатолії прихильне ставлення.

Міжнародний жіночий день в Туреччині святкують з 30-х років минулого століття, статус офіційного 8 березня отримав в 1984 році.

Жінкам в цей день дарують нарциси, первоцвіти, тюльпани та інші подарунки - солодощі, модні гаджети, прикраси.

У містах і на курортах по всій країні проходять виставки, концерти, ярмарки, тематичні вечірки. Можна відвідати хамам, отримати SPA-процедури, поплавати в басейнах з підігрівом.

8 березня в ОАЕ

8 березня в Еміратах не святкують традиційно. Однак шейхи офіційно, через соцмережі, вітають представниць прекрасної статі.

У разі, якщо куплений тур в ОАЕ на 8 березня, то у туристів маса можливість відзначити свято незабутньо. Можна відправитися на пляж, прихопивши з собою плед і кошик з їжею, зайнятися водним видом спорту, влаштувати шопінг по модних магазинах або сходити на показ дизайнерського одягу.

Ще варіант-вечеря в ресторані з видом на Бурдж халіфу або узбережжі, релакс в розкішних SPA. І це далеко не повний список можливих розваг.

8 березня в Парижі

У Парижі 8 березня відзначають, Але святковий день не означає вихідний. Жіночий день у Франції не носить статус державного, скоріше має політичне забарвлення. Громадяни країни виходять на демонстрації і пікети за права жінок.

Температура повітря на початку березня варіюється в районі 8-10 градусів. Весна відмінний час для прогулянок по набережній Сени, по вулицях Монмартр, Ріволі, Латинському кварталу. Відвідайте» модний " квартал Маре, музей Фрагонар, галерею Лафайєт, а також тематичні концерти та вечірки.

Навесні туристів в Парижі небагато, тому є шанс побачити справжню Францію. Крім того-скористайтеся шансом і сходіть в Лувр. У звичайний час потрапити в музей складно через черги.

8 березня в Римі

Вперше жіночий день в Італії відзначили в 1922 році 12 березня. В даний час 8 березня не є «червоним» календарним днем. Свято не отримало статус державного.

У Міжнародний жіночий день в Італії прийнято дарувати жінкам мімози. Презент у вигляді путівки на 8 березня в прекрасний Рим оцінить будь-яка жінка.

У жіночий день в Римі музеї та культурні центри не беруть з жінок плату за вхід. Влада міста організовує концерти, виставки.

Крім того, можна покататися на ретро-авто, взяти участь кулінарному майстер-класі від шеф-кухаря місцевого ресторану, поїсти джелато.

8 березня в Барселоні

Міжнародний жіночий день іспанською звучить як dia Internacional de la Mujer. Якщо не випадає на суботу або неділю, то є робочим днем.

У цей день нерідкі маніфестації і страйки. Іспанки вимагають рівності в зарплаті і викорінення дискримінації за статевою ознакою.

Але проходять і розважальні заходи, шоу, ігри, в яких варто взяти участь під час поїздки в Барселону в березні.

Цікаві події березня

У березні безліч яскравих подій, які заслуговують на увагу і, що більш бажано, присутності.

Надихати:

  • 28 лютого - 2 березня: екстравагантний фрік-парад в Індійському Гоа;
  • 2 березня: барвисте свято Холі в Індії;
  • 10-11 березня: зачаровує Фестиваль повітряних зміїв в Таїланді;
  • 3 березня: Ньєпі, Балійський Новий рік з» пекельним " парадом чудовиськ Ого-Ого;
  • 14 березня: білий день в Японії;
  • 15 березня: яскраве свято родючості в Японії;
  • 17 березня: веселе ірландське свято День святого Патріка;
  • 20 березня - 17 квітня: Fruhlingsfest, Свято Весни в Берліні;

Інші весняні тури

Відпочинок на Балі в березні не можна назвати ідеальним, проте є всі шанси організувати відмінний тур з купанням і відвідуванням визначних пам'яток. Крім того, в березні відзначається Ньепі: Балійський Новий рік з екстравагантною ходою «чудовиськ» - ряджених місцевих.