Гірськолижні курорти Європи

Настав період зимових холодів, що супроводжується величезними заметами білосніжного снігу. Це означає ... Відкриття гірськолижного сезону! Любителі зимових видів спорту, захопивши з собою необхідне обладнання, перекочували на гірськолижні курорти.

Уявіть собі таку картину: з вітерцем прокотившись з ідеальною траси, засісти в найближчому кафе з прекрасним видом на могутні гори і спостерігати за скачуються вниз по схилу сноубордистами, лижниками. Хіба не чудово?

Європейські гірськолижні курорти, відповідаючи всім міжнародним стандартам, можуть догодити навіть самим вимогливим, вимогливим лижникам і сноубордистам. Багато любителів зимових видів спорту, що випробували траси не одного курорту, точно можуть заявити, що високі ціни європейських високогірних курортів відповідають якості послуг, що надаються. Наша команда зібрала список кращих гірськолижних курортів в Європі:

Лаакс

Швейцарський рай, який користується популярністю серед гірськолижників. Засніжені вершини Альпійських гір вражають своєю величчю: сніг відливає блиском тисячі огранених діамантів. Перепад висот в швейцарському раю становить 700 метрів. Лаакс - велика курортна зона, що включає в себе два найближчих населених пункти: Флімс і фалери. Багато мандрівники, які приїжджають в даний швейцарський курорт, відзначають демократичність місцевих цін і первозданність природи, незайманої людською рукою. За шести десяткам першокласних гірськолижних трас розсікають молоді сноубордисти і лижники. Гірськолижні траси діляться на чотири рівні складності: зелені призначені для новачків, пізнають основи зимових видів спорту, червоні - для професіоналів, чорні - для екстремалів. Сині траси мають середнім рівнем складності, тому вони складають 32% всього гірськолижно-трасового маршруту Лаакс. На території курорту працює 29 сучасних і надійних підйомників. Лаакс підійде для любителів зимових видів спорту з будь-яким багажем досвіду: новачків, любителів, професіоналів і фрирайдеров.

Оре

Найбільший гірськолижний курорт Швеції, який об'єднує чотири населені пункти і п'ять зон для катань. Населені пункти пов'язані між собою завдяки регулярно курсує автобусам. Курорт славиться своєю найкращою системою підйомників на півночі Європи і перепадом висот в 900 метрів. 100 кілометрів ідеально обкатані трас порадують будь-якого гірськолижника. Шведський Оре вражає своєю продуманою організацією підйомників, що дозволяють кататися цілий день без перерви. Курорт володіє розвиненою туристичною інфраструктурою: на території розташована гірськолижна школа, спортивний і СПА центри з широким розмаїттям басейнів. Оре дозволить відвідувачам дозволять покататися на собачих, оленячих упряжках, безтурботно зайнятися риболовлею, забувши про насущні проблеми.

Гарміш-Партенкірхен

Курорт в Німеччині, затишно розмістився в Баварських Альпах. Невинність місцевої природи дозволяє художникам-живописцям передавати красу в своїх картинах. 120 кілометрів гірськолижних трас і 46 надійних підйомників вірно служать сноубордистам, лижникам і фрірайдера. У далекому минулому, Гарміш-Партенкірхен був центром проведення Зимових Олімпійських ігор. Однак, навіть в нинішні дні, курорт користується популярністю серед сноубордистів, лижників, фрирайдеров і любителів піших походів. Гарміш-Партенкірхен також є кліматичним і бальнеологічним курортом. Улюбленим маршрутом альпіністів є дорога до красивого льодовика, розташованого недалеко від Цугшпітце.

Куусамо-Рука

Справжня зимова казка в Фінляндії, яка є частиною національного заповідника Оуланка. Курорт розташований недалеко від Полярного кола. Крім першокласних гірськолижних трас, на території розташовано безліч історичних пам'яток. Рука - гірськолижний фаворит багатьох лижників. Місцевість викликає прихильність до себе двома сотнями рівнинної лижні, частина якої навіть висвітлюється в темний час доби. Кількість підйомників, вірно службовців любителям активного відпочинку, - 21. Рука також є улюбленим місцем сноубордистів за рахунок безлічі трамплінів, рейлов і хаф-пайпов, розташованих на території. Траси підійдуть для новачків, любителів, професіоналів і навіть дітей.

Шамоні

Столиця перших Зимових Олімпійських ігор, проведених в далекому 1924 г. даний час, французькому гірськолижному курорту має високорозвиненою туристичною інфраструктурою, протяжними трасами в 190 кілометрів і безпечними підйомниками. Шамоні славиться своєю двадцятикілометрового альпійським спуском, що є одним з найдовших в світі. Між трасами регулярно курсує безкоштовний автобус, що дозволяє відвідувачам швидше переміщатися. Шопоголікам надається прекрасна можливість пройтися по пішохідній зоні в самому серці Шамоні, де розміщено безліч модних бутиків.