Коли Таїланд відкриє кордони для туристів?

Таїланд завжди користувався особливою популярністю серед туристів з України. Напрямок приваблює своїми різноманітними видами відпочинку, першокласними пляжами, теплими морськими водами і, звичайно ж, широким асортиментом курортів. Із закриттям міжнародних кордонів, мандрівники встигли скучити за тайським пляжним відпочинком, саме тому питання, на кшталт "коли Таїланд відкриється для туристів?" та "які правила для в'їзду?" стали більш актуальними. 

Тайський уряд заявив, що відновлення туризму буде проводитися етапами. На сьогоднішній день, в країні прискорено відбувається масова вакцинація працівників туристичного сектору, розробляється спеціальна "Дорожня карта" для того, щоб відкрити кордони для іноземних громадян якнайшвидше. 

У правилах для в'їзду в Королівство Таїланд сильно розрізняються і можуть заплутати туристів. Проте, команда BRONIX постарається донести їх максимально зрозуміло: 

  • 7-денний карантин. З 1 квітня Центр управління ситуацією з COVID-19 (CSSA) прийняли рішення про скорочення терміну обов'язкового локдауну для туристів з негативними результатами ПЛР-тесту, які отримали вакцину не менше, ніж за два тижні до призначеного вильоту. 
  • 10-денний карантин. Призначений для невакцинованих громадян тих країн, де новий штам коронавірусної інфекції не був виявлений. 
  • 14-денний карантин. Введений для мандрівників, які не мають свідоцтво про вакцинацію і прибули з країн, де мутація COVID-19 все-таки була виявлена. 

Також ви зможете перейти на сайт Entry Thailand, де ви дізнаєтеся, який термін обов'язкового локдауну вас чекає після прибуття в державу. З 1 жовтня 2021 р., будуть розглянуті варіанти скасування карантину для всіх вакцинованих іноземних громадян з низьким рівнем ризику зараження, що дасть засади для тайської сонячної зимівлі. На цю мить, країна вивчає питання про паспорти вакцинації. 

З 1 червня нинішнього року острів Пхукет буде готовий приймати всіх щеплених мандрівників, це на 3 місяці раніше відкриття інших провінцій Таїланду. Туристам не потрібно буде дотримуватися двотижневої або тижневої самоізоляції. Найімовірніше, відвідувачі Південного острову повинні будуть пред'явити докази того, що вони були вакциновані та не інфіковані по прибуттю. 

відпочинок в Таїланді

Від мандрівників, як і раніше, можуть зажадати пройти ПЛР-тести в аеропорту і встановити спеціальний додаток, розроблене та надане урядом. Пхукет повинен буде домогтися колективного імунітету до COVID-19 шляхом вакцинації 70% всього населення, що становить 460 тисяч людей. Планується, що перший етап масової вакцинації населення провінції буде проводитися з 15 квітня, а другий етап — з 15 травня. 

З жовтня по грудень 2021 р. влада планує зробити 5 інших великих курортів Таїланду доступними для відвідування: Паттайя, Самуї, Крабі, Чіанг Май і Панг Нга. Дані міста теж можна буде відвідати без необхідності проходити карантин. З 1 січня 2022 р. будь-який щеплений турист, який має паспорт про вакцинацію, зможе відвідати Таїланд без карантину.

На сьогоднішній день, громадяни України можуть відвідати Королівство Таїланд з умовою обов'язкової самоізоляції за свій рахунок в одному з сертифікованих готелів. Також вітчизняним туристам потрібно буде отримати сертифікат на в'їзд і оформити туристичну візу терміном до 30 днів, не враховуючи період часу, проведений на карантині.