Коли краще летіти на Мальдіви?

Білосніжні пляжі, відокремлені лагуни, бірюзова вода... Про Мальдівських островах можна говорити годинами. Побувати тут хоч раз, ви запам'ятаєте свій відпочинок на Мальдівах надовго. Найголовніше, будьте обережніше — вони викликають звикання. 

Будь-якому туристу перед подорожжю бажано ознайомитися з декількома пунктами щодо напрямку. Який готель забронювати, які екскурсії відвідати. Також не забувайте дізнатися, коли сезон на Мальдівах.

Це одна з головних складових планування вашої подорожі. Адже кожному туристу хочеться отримати максимум вражень від поїздки? Чи не застрявати ж в номері готелю, при цьому сумно дивитися на бурхливий океан і дощ за вікном. 

Щоб уникнути негоди, рекомендуємо ознайомитися з погодою на Мальдівах по місяцях. Острівна країна розташована в екваторіальному кліматичному поясі. Іншими словами, тут цілий рік панує літо. 

Коли найкраще відправитися на казкові острови? 

Мальдіви погода

Найкраща погода на Мальдівських островах — взимку. Дощів практично немає, а якщо є, то вони дуже короткочасні. Однак під час сухого сезону ціни на путівки на Мальдіви можуть бути дуже високими. 

Якщо ж ви хочете заощадити, то можна відправитися на мальовничі атоли і в низький сезон. Найвигідніше планувати свою поїздку з квітня по листопад. Вигідні ціни на авіаквитки можна знайти як в низький сезон, так і в високий. 

Незважаючи на місцями неспокійне море і почастішали дощі, негода нітрохи не завадить вашому відпочинку. Опади випадають або рано вранці, або пізно ввечері. До полудня пісок на пляжах встигає висохнути. 

Вплив погоди на ціни на відпочинок на Мальдівах

Сезон на Мальдівах можна розділити на високий і низький. Під час високого сезону — туристів на мальовничих атолах стає більше. Панує м'яка погода, дощів практично немає. При цьому, заповнюваність кращих готелів залишається дуже високою. 

У зв'язку з великою кількістю відпочиваючих, готельєри не можуть порадувати туристів великою кількістю вигідних пропозицій. Чим більше туристів  тим більше доведеться платити за тур на Мальдіви

Низький сезон супроводжується частими проливними дощами. Варто відзначити, що багато дощі на казкових островах короткочасні за своєю тривалістю. Туристів набагато менше, а заповнюваність готелів мінімальна. 

Мальдіви під час сезону дощів — це справжня знахідка для бюджетних туристів. Напрямок вважається дуже дорогим. Щоб побувати тут за вигідними цінами, можна потерпіти і короткочасні зливи. 

Погода на Мальдівах у січні

Відпочинок на Мальдівах

Другий місяць зими так і шепоче: «Швидше забронюй свій тур на Мальдіви». У січні небо яскраво-блакитне. Сонечко ласкаво гріє туристів і дарує дорогоцінний вітамін D. Температура повітря вдень становить близько +30°С. вночі ж стовпчики термометрів рідко опускаються нижче +26°С. 

Море дуже тепле, спокійне. Якщо ви роздумуєте над подарунком своїм близьким, подаруйте поїздку на казкові атоли. Перенесіться з вогкої української зими — ближче до літа. 

Погода на Мальдівах у лютому

Лютий збігається з сухим сезоном на Мальдівах. Вітри приносять з собою тепло, а також проганяють можливі дощі. Прогнози синоптиків пророкують близько п'яти дощових днів. В реальності, Злив під час вашої відпустки може і не бути. 

Денне повітря прогрівається до + 31°С.у нічний час доби температура може опуститися всього лише на 2°с. останній місяць зими — ідеальний час, щоб зайнятися дайвінгом і сноркелінгом на Мальдівах. 

Погода на Мальдівах в березні

Час на Мальдівах

З приходом перших весняних днів на Мальдіви, погода стає непередбачуваною. Атоли не покидають теплі вітри, що забирають зливові Хмари. Однак тут підвищується загальна вологість. Також висока ймовірність піщаних бур. 

Через підвищену вологу в повітрі середня температура повітря вдень в +30°С відчувається ще спекотніше. Також не виключається ймовірність дощу. Кількість дощових днів у березні збільшується до 7 днів. 

Пляжний відпочинок, сноркелiнг, дайвінг краще планувати на ранній ранок або пізній вечір. Полуденне сонце може виявитися небезпечним — згоріти на сонечку простіше простого. Запасіться сонцезахисними окулярами, головним убором і кремом. 

Погода на Мальдівах у квітні

Середина весни — початок примхливого сезону на Мальдівах. Погода трохи вередує. В один день може бути неспокійне море. Другий день буде супроводжуватися піщаними бурями, а третій — яскравим сонцем і штилем. 

Стовпчики термометрів вдень можуть прогріватися до +36°С. рівень вологості залишається комфортним. Дощі бувають, але йдуть вони тільки рано вранці або пізно ввечері. Білосніжний пісок місцевих пляжів встигає просохнути до полудня. 

В негоду риболовлю, цікаві екскурсії на сусідні острови та інші водні розваги можуть скасувати. Найчастіше, розваги для туристів просто переносяться на інші дні з більш сприятливою погодою. 

Погода на Мальдівах у травні

Сезон на Мальдівах

Травень на Мальдівах приносить з собою сезон дощів. На казкові острови обриваються мусони, що приносять з собою сильні зливи. Останній весняний місяць також відомий своїм штормовим морем. Хвилі можуть бути дуже високими. 

У травні в два рази збільшується кількість опадів. Однак тепла літня погода зберігається на всій території архіпелагу. Середня температура повітря становить + 32°С.сімейним мандрівникам і людям, погано переносять спеку, краще перенести свою поїздку. 

Погода на Мальдівах в червні 

З приходом перших літніх днів на всьому архіпелазі починають панувати мусони. Кількість дощових днів перевищує кількість сонячних. Повітря прогрівається до + 34°С, вологість залишається високою. 

Опадів у червні-багато, але все ж трохи менше, ніж у попередньому місяці. У валізи потрібно класти не тільки сонцезахисний крем, але і парасольку. Туристів з негодою стає менше. Отже, номери в готелях стають набагато дешевше. 

Погода на Мальдівах в липні

Коли сезон на Мальдівах

На Мальдівах у липні триває низький сезон. Він супроводжується частими зливами, високою вологістю. В середині літа тут також можна відпочити за доступними цінами. 

Тропічні зливи обрушуються на острови вночі. Вдень же можна продовжувати відпочивати на пляжі. Температура повітря вдень в 31°С цього дозволяє. Незважаючи на хмарну погоду, не варто забувати мазати сонцезахисним кремом. 

Погода на Мальдівах в серпні 

Навіть в останні дні літа непередбачуваність погоди не пропадає. Яскраво-блакитне небо може в один момент затулитися густими хмарами. Спокійне море може в мить розбушуватися. 

Кількість дощових днів стрімко зростає. Згідно з прогнозами синоптиків, два тижні в серпні супроводжуються зливами. Стовпчики термометрів залишаються на рівні +30°С. низький сезон триває. Ціни на путівки все такі ж доступні. 

Погода на Мальдівах у вересні 

Погода на Мальдівах по місяцях

Дощовий сезон на Мальдівах триває і у вересні. Перший місяць осені також супроводжується вітрами. На архіпелазі часто зустрічаються дощі, море вкрай неспокійно.

Температура повітря трохи охолоджується до + 29°С в денний час доби. Вночі ж вітер вщухає. Насолоджуватися купанням в теплих водах можна після заходу сонця. У вересні зберігається висока вологість.

Тому температура майже в 30 градусів тепла переноситися трохи важче. Перший місяць осені порадує туристів не тільки доступними цінами. Вас також чекають заняття серфінгом і дайвінгом. 

Погода на Мальдівах у жовтні 

Мальдіви в жовтні не зможуть порадувати вас ідеальною погодою. Вітри все також не вщухають. Море час від часу штормить. В кінці жовтня частішають дощі, а високі хвилі заважають насолоджуватися пляжним відпочинком. 

Температура води в жовтні схожа на парне молоко. Морська вода прогрівається до + 29°С.стовпчики термометрів вдень можуть показувати до +33°С. повітря просочене вологою. Туристам, хто погано переносить спеку, краще утриматися від поїздки сюди в жовтні. 

Погода на Мальдівах в листопаді 

Погода на Мальдівах по місяцях

У листопаді нарешті йдуть мусони, що приносять з собою дощ. На зміну їм приходять тропічні теплі вітри. Вони забирають з собою густі хмари і часті зливи. Також добігає кінця сезон для серфінгу на Мальдівських островах. 

Дощів стають все менше і менше. Однак вони все ж зустрічаються. Зливи можуть йти в нічний час доби. Стовпчики термометрів показують 32°С. Вода в океані залишається все такою ж гарячою. 

Води Індійського океану стають спокійними і прозорими. У листопаді на архіпелаг з'їжджаються дайвери з усього світу, щоб помилуватися підводними красотами. Погода також варіюється від атолу до атолу. 

Погода на Мальдівах в грудні 

З першим місяцем зими приходить довгоочікуваний сухий сезон. Зливи можуть також зустрічатися, але випадають вони в нічний час доби. Дощі короткочасні і нітрохи не завадять вашому відпочинку. 

Повітря вдень може прогрітися до + 30°С.вночі стовпчики термометрів можуть показувати близько +26°С. морські води залишаються все такими ж теплими. Рівень вологості потроху знижується, тому духоти особливої немає. 

Подорожуйте вигідно разом з нами

Мальдіви сезон дощів

Для того, щоб забронювати кращі готелі на Мальдівах за привабливими цінами, звертайтеся до нас. Ви зможете забронювати свій тур мрії як на нашому сайті, так і в додатку. Для економії на своєму відпочинку ви можете скористатися: 

  • Палаючими турами. Незважаючи на обмежений вибір готелів, ви можете заощадити на відпочинку навіть у високий сезон. Збирайте документи, пакуйте валізи — летимо на казкові Острови вже зараз. 
  • Раннім бронюванням. Чим раніше ви подбаєте про свій відпочинок — тим більше у вас буде вибору. Завдяки даній акції, ви зможете заощадити до -50% від повної вартості путівки. 
  • Відмовними турами. Якщо у інших туристів виникли якісь форс-мажорні обставини, і вони відмовилися від свого туру, ви зможете придбати його за знижками. 

Також у вас є можливість проконсультуватися з менеджерами Наживо. Для цього достатньо прийти в офіс нашого турагентства. Ми відповімо на всі ваші запитання, а також підберемо найкращий готель.