Коли краще їхати в Єгипет?

Єгипет — популярний туристичний напрямок, який може похвалитися цікавими екскурсіями і безліччю водних розваг. Перед тим, як вирушати в поїздку на узбережжі Червоного моря, кожен мандрівник задасться питанням: «Коли краще летіти в Єгипет?».

Під час відпустки буде неприємно, якщо зіткнутися з літньою спекою, холодними вітрами, прохолодною погодою. Плануйте свої канікули з сім'єю заздалегідь: у цій статті ми розповімо, коли найкраще їхати в Єгипет.

Довгоочікувана відпустка подарує вам можливість насолодитися єгипетськими пам'ятками, теплим морем, сонячними днями. Насолодитися морським повітрям, тропічними фруктами за доступними цінами. 

Погода в Єгипті 

Коли краще летіти до Єгипту

В яку пору року найкраще їхати в Єгипет? Багато туристів не дарма припускають, що відпочивати на єгипетських курортах можна в будь-який час року. Однак на узбережжі морів чітко виражені сезони: насолоджуватися пляжним відпочинком на узбережжі Червоного або Середземного моря не завжди дозволяють погодні умови. 

Погода в Єгипті взимку 

Для єгиптян зимові місяці вважаються прохолодним сезоном. Середня температура повітря вдень становить близько 24°С, а море прогрівається до 21°С.взимку найулюбленішим курортом серед туристів стає Шарм-ель-Шейх, що захищається в могутніх горах від сильних вітрів. 

Зима ідеально підходить для туристів, які не можуть переносити спеку. Вночі термометр може опускатися до 16 градусів тепла, що підвищує ризик застудитися. Погода досить комфортна для відпочинку, але для вечірніх прогулянок все ж краще прихопити легку кофту. 

Низький сезон охоплює період з грудня по березень. Винятком є переддень новорічних свят, коли на місцеві курорти з'їжджається відпочити безліч туристів. У дітей починаються канікули, а дорослі вирішують заощадити кількість відпускних днів — так і народжується високий попит. 

Купатися і насолоджуватися красотами моря взимку не завжди можливо. Бронюйте номери в готелях, де є басейни, що підігріваються — вони зможуть замінити вам море. Також звертайте увагу на розташування готелю: рекомендуємо, щоб він знаходився в безвітряній бухті. 

Погода в Єгипті навесні 

Коли найкраще їхати в Єгипет

Ранньою весною в державі вкрай непередбачувана погода. Важко передбачити, яка погода чекає мандрівників після того, як вони приземляться. Подібна непередбачуваність поширюється на весь березень, а також перші два тижні квітня. 
Вдень термометри варіюються від курорту до курорту, але в середньому вони показують близько 25°С.Весняні канікули дозволять насолодитися відпочинком на безкрайніх золотистих пляжах країни. Середня температура води може прогріватися до 23°С — це дуже тепло для купань з дитиною. 

Подорож в цю пору року просто створена для екскурсійного відпочинку — навесні в країні не так жарко. Ви зможете взяти екскурсійну програму по Каїру, столиці стародавньої держави. Відвідайте знамениті піраміди, Великого Сфінкса, стародавні палаци, цікаві музеї прогуляйтеся по східних ринках. 

Погода в Єгипті влітку 

Літо в країні древніх пірамід зустріне вас спекотною погодою і випробує вас на міцність. Повітря в літні місяці може прогріватися до 40 градусів і вище. Пляжним відпочинком можна буде насолоджуватися або рано вранці, або у вечірній час. 

Сімейним мандрівникам бажано не купувати путівку на літні місяці, незважаючи на досить привабливі ціни на проживання в розкішних готелях. Однак якщо у вас немає непереносимості спеки, проблем зі здоров'ям, і ви готові ризикнути, краще віддати свою перевагу Хургаді або Мерса-матрацу.

Влітку погода і нестерпна спека не дасть можливості ближче познайомитися з давньою історією краю. Обов'язково захопіть з собою головний убір, та й побільше сонцезахисного крему — високий ризик отримати сонячний удар. Не забудьте уточнити про наявність справно працюючого кондиціонера в номері готелю. 

Погода в Єгипті восени 

В яку пору року краще їхати в Єгипет

Оксамитовий сезон по даному напрямку охоплює осінні місяці — зокрема, вересень і жовтень. Цей період особливо хороший для поїздки з компанією друзів або з маленькими дітьми. Температура повітря тримається на рівні 28°С, іноді вона прогрівається до 32°С. 

Протягом трьох осінніх місяців завжди сонячно, дощів практично не буває. Ваша дитина зможе накопичити вітамінів перед вогкою зимою, а також відпочити від нескінченних домашніх завдань під час осінніх канікул. Подаруйте собі і близьким незабутні враження. 

Погодні умови також вельми комфортні для екскурсійного відпочинку. Це відмінна можливість розширити кругозір дітей і відвідати Долину царів в Луксорі. Також ви зможете відправитися в справжнісінький морський круїз. Національний парк Рас-Мохаммед точно вразить своїми морськими красотами, а також химерними морськими мешканцями. 

Коли найкраще їхати відпочивати в Єгипет? 

  • Восени. Поїздка в осінні місяці найкраще підійде сімейним туристам. Погода дуже сприятлива як для пляжного, так і для активного відпочинку. Температура води нагадує парне молоко — діти точно не простудяться. Під час шкільних канікул рекомендуємо віддати перевагу бронюванню номерів в готелях Хургади і Шарм-ель-Шейха. Вартість турів в цей час значно підвищується — бажано подбати про свій відпочинок заздалегідь. 
  • Весною. Ця пора року також підійде для поїздки з дітьми. Варто відзначити, що у весняні місяці на єгипетських курортах може панувати сильний вітер «хамсін». Краще перестрахуватися і забронювати готель в безвітряній бухті. Однак ціна на тури навесні набагато нижче, ніж у січні, а можливостей для відпочинку набагато більше. Водні види спорту, екскурсії, чудовий пляжний відпочинок чекає саме вас. 

Коли не варто їхати в Єгипет? 

Коли найдешевші Тури в Єгипет

Турагенти рекомендують утриматися від поїздок в літню пору року. Вода в морі може прогрітися до 30 градусів, а для комфортних купань доведеться вставати рано вранці. Подібна відпустка навряд чи залишить хороші враження про країну в цілому. 

Незважаючи на те, що відпочинок Вам обійдеться дуже дешево, людям з підвищеним тиском, поганою переносимістю спеки вкрай не рекомендовано їздити відпочивати в літні місяці. Краще віддати свою перевагу турецьким, чорногорським і болгарським курортам. 

Коли найдешевші Тури в Єгипет? 

  • Зимою. Для багатьох європейців зимові погодні умови не зовсім сприятливі, саме тому заповнюваність готелів не така велика. Варто врахувати, що до і після новорічних свят ціни на тури істотно зростають. Туроператори пропонують безліч вигідних пропозицій, в тому числі і різні акції на безкоштовне харчування або проживання дітей. Це відмінна можливість відпочити вигідно і змінити обстановку. За кілька годин перельоту переміститися з вогкої зими — в літо, хіба це не здорово? 
  • Початок весни. У березні багатьох європейських туристів відлякує сезон пустельних вітрів. Ця проблема легко вирішувана-досить забронювати готель в безвітряній бухті і насолоджуватися відпочинком біля теплого узбережжя.
  • Літом. Неабияка спека відлякує багатьох мандрівників, які планують відпочинок в Єгипті. Привабливі розцінки на путівки навпаки ваблять-хочеться зібрати валізи і підготувати всі документи прямо зараз — в період, коли найдешевші путівки в Єгипет. Обов'язково зважте всі «за» і «проти». Якщо вам не страшна сорокаградусна спека і купання в морі рано вранці чи пізно ввечері, то літо — ідеальний період для доступного відпочинку. 
  • Кінець осені. Через можливість піщаних бур ціни на путівки в листопаді трохи знижуються. Це відбувається у зв'язку зі зниженою заповнюваністю готелів, а також чартерних рейсів. 

Коли краще їхати в Єгипет з дитиною? 

Коли найдешевші путівки в Єгипет

Ідеальними сезонами для відпочинку з маленькими дітьми є осінь і весна. Найкраще подорожувати в періоди з кінця вересня по початок листопада, а також з початку квітня по середину травня. У вересні на деяких єгипетських курортах може зберігатися спека, а в березні і листопаді панують вітру. 

Перераховані вище місяці охоплюють досить високий сезон в Єгипті, коли вартість путівок залишається дорогою. Для більш вигідних поїздок на узбережжі Червоного моря можна розглянути і зимові місяці, якщо в заброньованому готелі є кілька басейнів, що підігріваються. 

Як купити вигідно? 

Коли краще їхати в Єгипет з дитиною

Для придбання путівок за доступними цінами рекомендуємо скористатися вигідними пропозиціями від туроператорів. Гарячі тури і Раннє бронювання допоможуть заощадити до -40% від повної вартості путівки. Так ви зможете значно скоротити витрати сімейного бюджету. 

За допомогою раннього бронювання ви займаєте місця в кращих готелях навіть у високий сезон. Номери в подібних готелях бронюються туристами за кілька місяців заздалегідь, після чого туристам доводиться вибирати з того, що залишилося. 

Ви зможете придбати вигідні путівки в Єгипет на нашому сайті, у фізичному офісі або додатку Bronix.ua. Залишайте заявки на зворотний дзвінок — наші кваліфіковані фахівці моментально з вами зв'яжуться. Подорожуйте світом вигідно разом з нами!