Карибські острови оголосили про безвізовий режим для громадян України

Згідно з повідомленням посольства України в Нідерландах, українці зможуть подорожувати на Карибські острови без необхідності у візі терміном до 90 днів. Угода набула чинності з 1 березня 2021 р. 

Безвізовими напрямками Карибських островів стали Кюрасао, Аруба, Бонайре, Сінт-Естатіус і Саба, які включені до складу колишньої Голландії. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у своєму повідомленні від 28 лютого передає: «незважаючи на обставини, ми продовжуємо розширювати свободу пересування для громадян нашої країни». 

Тури на Карибські острови

Як відвідати? 

Для в'їзду на територію Кариб діють точно такі ж правила, як і для відвідування Нідерландів. Туристам необхідно надати негативні результати ПЛР-тесту на COVID-19 перед в'їздом на територію Карибських островів.

Для відвідування Гренади, крім негативного ПЛР-тесту, туристи повинні пройти онлайн-реєстрацію, забронювати житло мінімум на 7 днів і отримати електронний лист-підтвердження від влади. Крім цього, на території всіх Острів потрібно дотримуватися санітарно-епідеміологічні заходи. 

Щоб перевірити список документів і список діючих обмежень, необхідних для подорожі в ту чи іншу країну, рекомендуємо ознайомитися з вмістом сайту COVID Controls. 

Що відомо?

Муніципалітети Бонайре, Сінт-Естатіус і Саба включені до складу Карибських Нід, чия площа становить 328 кілометрів. На території трьох островів проживає 26 тисяч осіб. Острів Бонайре розташований ближче до Венесуели, на схід від Аруби і Кюрасао. 

Які напрямки відкриті?

Згідно з даними на сьогоднішній день, громадяни України зможуть відвідувати 130 країн без отримання візи. Однак варто брати до уваги той факт, що багато держав ввели обмеження на в'їзд. Як передає COVID Controls, тільки 70 країн залишаються відкритими для вітчизняних туристів. 

Дмитро Кулеба також повідомляє, що список дозволених для відвідування країн з 1 березня поповнився ще одним напрямком — Грузією, куди можна відправитися літаком при наявності негативних результатів ПЛР-тесту, зробленого максимум за 72 години до призначеного вильоту. На третій день перебування в країні туристам потрібно пройти повторне тестування за свій рахунок.