Як вітаються в різних країнах світу?

Перед подорожжю до зарубіжної країни, дуже бажано ознайомитися з її культурними звичаями та традиціями, щоб не потрапити в незручну ситуацію. У багатьох країнах Заходу, рукостискання вважається цілком поважним привітанням при знайомстві з незнайомцем або при початку ділової зустрічі з партнерами по бізнесу. Однак, в інших країнах, даний знак має дещо інше забарвлення.

У цій статті ви дізнаєтесь, як варто вітатися в різних країнах світу. Це допоможе вам встановити довірчі відносини, в якому куточку світу ви б не знаходилися.

Висунити язика (Тибет)

Дана традиція безпосередньо пов'язана з жорстокістю короля Ланг Дарма, який правив в 9-му столітті. Він був відомий своїм чорним язиком. Все почалося з ченців, які висовували язики, щоб показати свої мирні наміри та довести, що вони не є реінкарнацією Ланг Дарми. Зайве говорити, що дане привітання прижилося.

Вдарити носами (Катар, Ємен, Оман, ОАЕ)

Бажаєте продемонструвати, що розглядаєте потенційного бізнес-партнера, як колегу? Забудьте про рукостискання! Замість цього підставте ніс та зробіть кілька дружніх постукувань.

Хлопнути в долоні (Зімбабве, Мозамбік)

подорож

Є щось приємне в оплесках як частині привітання, чи не так? У Зімбабве плескати в долоні можна після звичного рукостискання. Картина виглядає наступним чином: перша людина плескає в долоні один раз, а другий – два рази у відповідь.

Тільки будьте обережні, коли будете плескати долонями. Чоловіки плескають, зрівнявши пальці та долоні, а жінки – з певним положенням рук під кутом. У північному Мозамбіку люди тричі аплодують перед тим, як сказати "Моні", що перекладається, як "привіт".

Притиснутися носами (Нова Зеландія)

Якщо повітряні поцілунки в європейських країнах здаються вам занадто інтимними, спробуйте Хонгі. Це традиційне привітання корінного населення Нової Зеландії, під час якого люди притискаються носами один до одного. Іноді дане привітання включає в себе і дотик лобами.

Покласти руку на серце (Малайзія)

відпочинок

Дане привітання у малайців вважається дуже формальним. Вітаючись подібним чином, ви зможете висловити свій гарний настрій. Обережно візьміть руки співрозмовника в свої, а потім відпустіть руки іншої людини, піднесіть свої руки до грудей та злегка кивніть.

Таке привітання символізує доброзичливість та відкрите серце. Зверніть увагу, що чоловікам слід дочекатися, поки місцеві жінки простягнуть руку. Якщо вони цього не зроблять, чоловік повинен покласти руку собі на груди та злегка кивнути.

Уклін (Камбоджа, Непал, Індія, Лаос, Таїланд, Японія)

Коли справа доходить до поклону, питання не тільки в тому, коли потрібно робити уклін, а в тому, як це робити. В Індії, Непалі, Камбоджі, Лаосі та Таїланді стисніть долоні разом, направивши їх вгору на рівні серця або вище, потім злегка нахиліть голову вперед, щоб поклонитися.
В Індії та Непалі ви можете почути фразу "Намасте" під час цього привітання. Санскритський термін перекладається, як »схилитися або схилитися перед вами" і вважається знаком поваги та подяки.

У Японії складені долоні не використовуються під час привітання. В країні Сонця, що сходить, глибокий уклін в 90 градусів (не більше) означає найвищу ступінь поваги. Чоловіки кланяються, склавши руки з боків, а жінки – кладучи руки на стегна. Серед більш молодого покоління, уклін голови, що нагадує простий кивок, стає новою нормою.

Понюхати обличчя (Гренландія, Тувалу)

Немає нічого кращого запаху коханої людини... Або когось, кого ви тільки що зустріли. У Гренландії "кунік" або "ескімоський поцілунок" – це форма привітання, яка пішла від інуїтів.

Притисніть ніс та верхню губу до чиєїсь щоки або лоба та принюхайтесь. Варто відзначити, що ескімоський поцілунок обмежується дуже близькими відносинами. Але на острові Тувалу, в південній частині Тихого океану, притиснутися щоками та зробити глибокий вдих – все ще частина традиційного полінезійського прийому гостей.