10 найгірших помилок туристів

Неважливо, чи перша це ваша подорож або тридцята, багато хто з нас робили помилки за кордоном. Маленька похибка через неуважність і незнання, можуть викликати головний біль або, в гіршому випадку, цілком зіпсувати подорож. При невеликому плануванні вашої подорожі можна легко уникнути неприємностей. 

Ознайомившись з даним переліком найпоширеніших помилок, ви з легкістю зможете уникнути проблем та зайвої мороки. Навіть найдосвідченіші мандрівники із заповненими штампами паспортами стикалися з подібними невдачами. Попереджений — значить озброєний! 

1. Ігнорування необхідності перевіряти ще раз

Настійно рекомендуємо тричі перевірити дати та час на придбаних авіаквитках. Час вильоту та прильоту зазвичай вказуються за місцевим часом — іншими словами, часового поясу країни або міста вашого перебування. У багатьох містах функціонують кілька аеропортів, тому бажано перевірити назву аеропорту теж. Бронювання готелів, рейсів, автобусів і поїздів — це все повинно бути ретельно перевірено. 

Купити тур

2. Брак часу між пересадками

У разі планів купити авіаквитки, переконайтеся в достатній кількості часу між пересадками — особливо, якщо ви летите на міжнародних рейсах. Рекомендуємо залишати мінімум дві години між стикувальними рейсами. Варто одному рейсу прилетіти із запізненням, і ви вже втратили частину своїх грошових коштів. 

Тур з України

3. Брати непотрібні речі

Навіщо вам брати власний фен, якщо ви вирішили зупинитися в готелі, або та футболка, яку ви дуже рідко носите? Звичайно, добре перестрахуватися, але вас може чекати збір за перевищення норми багажу. Кому захочеться платити зайвих 50 доларів?

Дійте з логікою, а не серцем. Ось, ви зібрали валізу, а тепер покладіть у свій гардероб половину з того, що ви збиралися забрати в подорож. В такому випадку, вам не доведеться тягати важку валізу від одного терміналу до іншого, а потім і до номера готелю. 

купити путівку

4. Нехтування страхуванням

Нещасний випадок, травма або раптова хвороба може трапитися з кожним, навіть якщо ви стовідсотково здорові і молоді. У багатьох туристичних країнах цінники на медичні послуги захмарні. Краще перестрахуватися і витратитися на страховку, ніж платити кілька сотень доларів за скасування або затримку поїздки, або за втрату багажу. Ознайомитися з порадами, що робити в разі втрати багажу, ви зможете тут.

дешеві путівки

5. Забути перевірити умови відвідування

Багато країн вимагають, щоб ваш закордонний паспорт був дійсний мінімум протягом 6 місяців до отримання туристичної або гостьової візи або після вильоту. Навіть якщо ви летите відпочивати всього на тиждень, переконайтеся в термінах дії вашого паспорта. Буде вельми неприємно, якщо ви вже встигли налаштуватися на подорож, але в аеропорту вам заявили, що термін дії вашого паспорта закінчився, чи неправда? 

Вимоги для отримання візи краще уточнювати в консульстві або посольстві країни відправлення. Отримання відмови на контрольно-пропускному пункті за кордоном може обійтися досить дорого, а ще витратить багато вашої енергії і часу. Краще подбати про свою подорож заздалегідь. 

Дешеві тури

6. Забрати чужу валізу

Можливо, прозвучить нерозумно, але це одна з найпоширеніших помилок серед найдосвідченіших мандрівників. Достатньо всього трохи відволіктися: уткнутися в екран телефону або зануритися у власні думки... і ось, ви дісталися до Вашого готелю з відмінним настроєм, відкриваєте вашу валізу і помічаєте, що це не ваші речі. 

Часто трапляється таке, що у туристів з Вашого або чужого рейсу точно така ж сумка або валіза. В такому випадку, краще відмітити свій багаж, приклеїти яскраву і виділяється стрічку. І найголовніше — тричі перевірте бирку багажу, навіть якщо ви впевнені, що ваша валіза — така єдина у всьому аеропорту. 

відпочинок за кордоном

7. Не брати місцеву валюту в аеропорту

У багатьох міжнародних аеропортах занадто відлякує курс валют, але що поробиш? У разі самостійної подорожі, невелика кількість готівки вам все-таки знадобиться. Інакше доведеться добиратися з аеропорту на своїх двох або чекати добродушних людей, які будуть готові вас підкинути. 

доступний відпочинок

8. Величезна кількість активностей

Звичайно, за кордоном хочеться встигнути подивитися все. Однак, це трохи обмежує ваші можливості. Ви будете занадто напружені, щоб встигнути подивитися всі визначні пам'ятки з Вашого списку за одну поїздку. І який це в підсумку відпочинок? Звільніть кілька днів для безцільного проведення часу по місту, щоб поспілкуватися з місцевими або просто розслабитися на пляжі. 

Відпочинок з сім'єю

9. Забути попередити банк про подорож

Досить просто зателефонувати за номером, написати в службу підтримки або натиснути на кнопку в додатку інтернет-банкінгу. Якщо ви планували користуватися карткою, розплачуватися їй безпосередньо або знімати готівку, тоді ваш обліковий запис може бути заблокований. Бажано попередити, щоб уникнути зайвих проблем у вигляді відсутності грошей. 

Поради для подорожі

10. Не бронювати заздалегідь

Багато людей — вельми спонтанні натури, які будуть відкладати те, що можна зробити заздалегідь, на останній день. Якщо ви хочете залишитися на вулиці або ночувати на пляжі у високий сезон — будь ласка. Ми ж рекомендуємо подбати про свій відпочинок за місяць-другий і скористатися Раннім бронюванням.

Таким чином, ви зможете зайняти кращі місця в готелях і насолодитися більш низькими цінами. Уявіть, скільки ви зможете заощадити на сімейній подорожі? Відправляйтеся відпочивати в Туреччину та інші теплі країни! 

Подорожуйте і насолоджуйтеся!

Дочитавши до кінця, ви зможете уникнути подібних помилок у своїх подорожах. Команда Bronix піклується про ваш відпочинок і безпеку за кордоном! Нехай ваші поїздки в екзотичні країни подарують вам безліч позитивних вражень і величезний багаж спогадів.