5 кращих пляжів Туреччини

Літо вже не за горами, а це значить... Пора вирушати на море! Зараз саме час для того, щоб написати заяву і почати планувати власну відпустку. Їдемо насолоджуватися теплим морем і сонячними ваннами, збагачуючи себе вітамінами D.

Добре, з морем розібралися, але куди поїхати? Є доступні напрямки, де можна відпочити. Сьогодні ми розглянемо пляжний відпочинок в Туреччині: країна входить в трійку лідерів за кількістю пляжів, нагороджених «Блакитним прапором». 

Напрямок пропонує першокласний сервіс в готелях «Все включено», різноманітну екскурсійну програму і широкий спектр розваг — все це можна отримати за доступними цінами. Більш того, для відвідування Туреччини тепер не потрібно здавати ПЛР-тест, що значно скоротить Ваші витрати. 

Всі турецькі пляжі є безкоштовними для відвідування. Єдине, доведеться заплатити тільки близько 5-10 турецьких лір за вільний лежак, щоб зробити свій відпочинок більш комфортним. Наша команда зібрала топ-5 кращих пляжів Туреччини, які прикрасять ваш відпочинок яскравими фарбами. 

5. Кон’яалти, Анталія

Він розтягнувся на 10 кілометрів золотистого пісочку і дрібної гальки, розташувавшись в однойменному районі Анталії. Кон’яалти відомий своїми аквапарками, водними розвагами у відкритому морі і барами, що розмістилися прямо на пісочку. Недалеко від самого пляжу є безліч магазинів і маленьких недорогих кав’ярень, де подають смачні турецькі страви. 

Кон’яалти відповідають найсуворішим санітарним нормам, тому пляж був нагороджений «Блакитним прапором». Територія пляжу обладнана доглянутими туалетами, контейнерами для сміття та чистою питною водою. З пляжу також відкривається мальовничий вид на Таврські гори — найкращі види у вечірню годину, дуже радимо. 

4. Пляж Клеопатри, Аланія

Пляж в самому серці Аланії, користується величезною популярністю серед відпочиваючих. Ділянка протяжністю в 2,5 кілометра бархатистого піску була названа на честь самої цариці Клеопатри. Згідно з легендами, вона закохалася в місцеву красиву затоку під час своєї подорожі Середземним морем. 

Пляж Клеопатри може похвалитися своєю відмінною інфраструктурою. Тут розташовано безліч кафе, ресторанчиків та магазинів, завдяки яким ви зможете провести тут цілий день. Неподалікі також розташований парк, спортивні майданчики і аквапарк. 

Вода на пляжі дуже тепла та ідеально підходить для купання. Тут є всі необхідні зручності, в тому числі і безкоштовний душ. Батьки маленьких мандрівників зможуть розслабитися, замовивши послуги з догляду за дітьми. 

3. Пляж Мермерлі, Анталія

Невеликий міський пляж з історичним значенням розмістився майже в двох кроках від центру відомого курорту, поруч зі Старим містом (Калеічі). За відвідування пляжу доведеться заплатити невелику суму біля входу в однойменний ресторан Mermerli. На території Мермерлі є всі необхідні умови для комфортного відпочинку: шезлонги, парасольки, душові з прісною водою та багато іншого. 

Тут рідко буває багатолюдно, так як багато інших пляжі безкоштовні для відвідування, але повірте — це того варто. На даному пляжі ви зможете насолодитися спокійною атмосферою і самотністю, адже з одного боку пляж відокремлений скелями, а з іншого — стіною. Іншим плюсом Мермерлі є пологий вхід в море, що ідеально підійде для дітей, які не вміють плавати.

2. Блакитна Лагуна, Олюденіз

До початку 80-х років минулого століття місце була прихована перлина, яка була відома не багатьом. На сьогоднішній день, туристична інфраструктура стрімко розвивається: тут вже є бари, ресторани і багато інших розваг, які не змусять туристів занудьгувати. Шукачи адреналіну можуть насолодитися видами на Блакитну лагуну зверху під час польоту на параплані.

Ці яскраво-блакитні води Олюденіза залучили не одну тисячу мандрівників. Блакитна лагуна розташована на стику Егейського та Середземного морів, в охороняємому природному парку біля підніжжя величної гори. Місцевий пляж також може похвалитися пологим входом в море і м'яким пісочком. 

1. Пляж Кабак, Фетхіє

Бухта у формі півмісяця оточена сосновими лісами і величними горами та захована від очей багатьох мандрівників, розмістившись в однойменному богемному селі. Шлях сюди може здатися важкуватим, але витрачені зусилля коштують цих найкрасивіших видів. 

Пляж — поєднання гальки та дрібного піску. На жаль, зручностей у вигляді шезлонгів, парасольок від сонця і водних видів спорту тут не зустрінеш, адже Кабак досі залишається таємницею для багатьох. Загалом, всі сюди відправляються, щоб оцінити природні красоти та насолодитися безтурботною тишею.