5 фільмів про подорожі

Кінематограф володіє кількома дивовижними властивостями: занурювати, надихати і переносити в різні альтернативні всесвіти. Також деякі фільми можуть мотивувати, спонукати вийти із зони власного комфорту і досліджувати світ. Наприклад, чи бувало у вас таке, що ви хотіли б відвідати якесь місце тільки через те, що бачили його у фільмі або серіалі?

Мальовничі пейзажі Нової Зеландії прославилися завдяки «Володарю кілець» Толкіна, Краса Північної Ірландії була розкрита в «Грі престолів», а в Лондонському Кінгс-кросі, на платформі 9¾, майже завжди фотографуються шанувальники «Гаррі Поттера». Сьогодні ж ми поділимося з вами 5 фільмами, які точно надихнуть вас на подорожі. 

Поки не зіграв в ящик

Двоє чоловіків, у яких була діагностована невиліковна хвороба, познайомилися один з одним в лікарняній палаті, ставши нерозлучними друзями. Один з них — імпульсивний мільярдер, а другий-спокійний і ерудований Автомеханік. Вони вирішили скласти список справ, який потрібно виконати до «гри в ящик»: відправитися в сафарі в Африці, піднятися на базовий табір Евересту і пролетіти над Північним полюсом. 

Труднощі перекладу 

Кожна культура має свої власні відмінні риси, які нерідко можуть здивувати туристів з інших країн. «Труднощі перекладу», якраз-таки, демонструє культурний шок, який можна випробувати, перебуваючи на іншому краю світу. Одного вечора, в одному з модних барів Токіо, зустрілися молода Шарлотта і телеактор Боб Харріс. Дівчина приїхала до Японії разом зі своїм чоловіком, але у нього немає на неї часу, саме тому, прямо після знайомства, Шарлотта і Боб відправляються досліджувати Токіо разом. 

Пляж 

Молодий ДіКапріо приїжджає на відпочинок до Таїланду, щоб гарненько відірватися. У готелі, де він зупиниться, хлопець знайомиться з дивним чоловіком, який розповів Лео про секретний райський пляж і віддав карту. Головний герой вирішив поділитися історією про Пляж своїм друзям-молодій французькій парочці, після чого вони вирішили відправитися на пошуки райського пляжу всі разом. Їх чекає неймовірна пригода у вигляді величезної плантації конопель, озброєних тайців і навіть дивовижної громади, яка живе далеко від цивілізації.  

Неймовірне життя Уолтера Мітті

Цей фільм точно викличе пристрасть до подорожей! Уолтер Мітті-чоловік, який ненавидить свою роботу і одночасно мріє про життя, сповнене пригод. Коли робота головного героя і робота його колеги знаходиться під загрозою, Уолтер виривається зі своєї шкаралупи, і, в пошуках однієї втраченої фотографії, гідної обкладинки журналу, він прямує з вулиць Манхеттена в Гренландію, Ісландію і навіть Гімалаї. Фільм наочно показує, як невеликий ризик і вихід із зони свого комфорту може змінити все життя. 

Їж, молися, люби 

Після серії невдалих відносин Нью-Йоркська письменниця Ліз Гілберт бере відпустку на рік, щоб подорожувати по світу. Головна героїня вирушила шукати себе в Італію, де вона насолоджується місцевою кухнею і способом життя, Індію — медитаціями і духовними практиками, а на Балі вона знаходить справжню любов і внутрішню гармонію. «Їж, молися, люби» вчить тому, що не потрібно намагатися вписуватися в якісь певні стандарти суспільства, а краще слухати власне серце.