Гірськолижні курорти Туреччини: ТОП-5 курортів для новачків і любителів

Гірськолижний відпочинок в Туреччині 

Країна асоціюється з розкішними пляжами, бездоганним сервісом, цікавими екскурсіями по руїнах древніх міст. Багато мандрівників відправляються приймати сонячні ванни, насолоджуватися пляжним відпочинком і солодкої концепцією «Все включено» в популярних готелях. 

Напрямок надає море розваг: рафтинг, морські прогулянки, дайвінг, джип-сафарі, польоти на повітряній кулі і багато іншого. Чим же зайнятися туристам взимку? Готуйте сани, лижі, сноуборди і не забудьте про гарячий чай — вилітаємо першим рейсом досліджувати турецькі гірськолижні курорти. 

Гірськолижна Туреччина — це снігові Таврські вершини, сучасні підйомники, гостинність турків, бездоганний сервіс. Місцеві гірські схили стали улюбленим місцем для любителів зимових видів спорту. Їх краса нітрохи не поступається Альпам, а розвинена туристична інфраструктура приваблює ще більше. 

Як і коли їхати кататися: сезон 

Кращі гірськолижні курорти Туреччини

Відпочинок на гірськолижних курортах Туреччини охоплює сезон період з листопада по березень. Лижні експерти радять відвідувати зимові комплекси з січня по березень. Снігу до того моменту вже випадає предостатньо, що товщина снігового покриву може становити від одного до трьох метрів. 

Дістатися до гірськолижних комплексів можна за допомогою внутрішніх рейсів турецькою авіакомпанією. Регулярні рейси виконуються з аеропортів Анкари і Стамбула, також ви можете скористатися послугами таксі або громадського транспорту. 

Кращі гірськолижні курорти Туреччини: Топ-5 зимових комплексів

Кожен гірськолижний курорт в Туреччині — національне надбання місцевих жителів. Біля зимових комплексів стрімко зводяться сучасні готелі з оздоровчими спа-центрами, утворюючи невеликі затишні містечка. 

Після спуску з гірських висот ви зможете розслабитися в хаммамі, а також насолодитися іншими оздоровчими процедурами. Якісні траси, мальовничість пейзажів, чудовий сервіс за доступними цінами вже чекає вас.

1. Улудаг

Гірськолижний відпочинок в Туреччині

Гірськолижний комплекс розмістився в 190 кілометрах від Стамбула, також в 35 кілометрах від Бурси — це невелике місто, що за сумісництвом є національним парком. У вільний від катань час туристи зможуть відвідати стародавні мечеті Бурси. 

31 траса висотою від 300 до 3000 метрів — піднятися на них можна за допомогою 20 підйомників. Місцеві гірські спуски підійдуть як для дорослого туриста, так і для дитини, що тільки встав на лижі. 

Великі траси оточені безкрайніми хвойними лісами, що робить загальну картину ще мальовничою. Професійним сноубордистам і лижникам буде не так цікаво — місцеві спуски більше призначені для любителів. 

Придбати скі-пас можна на касі зимового комплексу і онлайн на сайті Улудага. Рекомендуємо купувати квитки онлайн — вартість денного скі-пасу при бронюванні онлайн становить 170 Турецьких лір, на касі — 195 лір. Для дітей до 12 років квиток на катання обійдеться в 100 лір. 

На території Улудага розмістилися численні готелі, ресторани, гірськолижні школи, а також прокатні центри, де ви зможете орендувати необхідне спорядження. 

2. Кайсері-Ерджієс 

Гірськолижні курорти в Туреччині

Відстань від гірськолижного курорту до однойменного міста становить близько 24 кілометрів. Звідси також можна дістатися до популярного національного парку Гереме. Настійно рекомендуємо відправитися туди зі своєю парою — ви зможете насолодитися відкриваються пейзажами під час польоту на повітряній кулі. 

Місцеві жителі вважають, що Кайсері — один з кращих гірськолижних курортів у всій країні. 58 кілометрів ідеальних трас різного рівня складності тягнуть всіх: від початківців до любителів екстриму. 15 трас «червоного» рівня складності і 5 трас «чорного» точно не дадуть скучити фрірайдерам і професіоналам. На офіційний сайт курорту ви зможете перейти за посиланням

Більше 10 сучасних підйомників допоможуть пересуватися між гірськими схилами. Вартість скі-пасів — 17 лір за підйом для дорослого, 14 лір для дітей до 12 років. Розвинена інфраструктура курорту дозволяє мандрівникам провести тут кілька днів - для цього достатньо забронювати гірськолижний тур. 

3. Паландокен 

Гірськолижна Туреччина

Дістатися до Паландокена можна з довколишнього міста — Ерзурума, де можна буде забронювати номер в готелі. Сезон тут триваліший звичайного через рясні снігопади: він охоплює період з кінця жовтня по початок травня. 

Ближче до середини зими товщина снігового покриву може досягати 3 метрів, що ідеально для комфортних катань. Курорт може похвалитися 29 трасами синього, червоного і навіть чорного рівня складності. Пересуватися по величезній території курорту допоможуть 7 підйомників. 

Курорт відрізняється від інших своєю сучасністю-почав свою діяльністю він зовсім недавно. У Паландокені також тренується і національна збірна Туреччини з гірських лиж. Вартість скі-пасу — 100 Турецьких лір. 

Катання в Паландокені підійде екстремалам, фрірайдерам, а також тим туристам, хто любить спускатися по горі спокійно, насолоджуючись навколишніми видами. Мандрівники тут зможуть скористатися послугами інструкторів, прокатом спорядження, а також поправити здоров'я в спеціальних оздоровчих центрах. 

4. Карталкая

Гірськолижний курорт в Туреччині

Гірськолижне селище розмістилося на території Національного парку Когорлу на південному сході від Анкари. Курорт може похвалитися 7 діючими підйомниками 23 трасами різного рівня складності — вони зможуть догодити як початківцям, так і любителям адреналіну. 

Протяжність трас становить 40 кілометрів, що робить курорт особливим. Тут також є два готелі, що працюють за концепцією «Все включено». Відпочиньте душею і тілом в місцевих лазнях і саунах, Насолодіться розслаблюючим масажем в спа-центрі і плаванням в підігріваються басейнах. 

При бажанні туристи також зможуть скористатися послугами місцевих інструкторів. На території Карталкаї є численні кафе, ресторани і кав'ярні. Діти ж зможуть розважити себе в спеціальних ігрових кімнатах. Вартість скі-пасу починається від 470 лір. 

5. Сарикамиш 

Гірськолижні курорти Туреччини

Гірськолижний курорт розмістився в східній частині Туреччини, ховаючись від сторонніх серед соснового бору. Сарикамиш нічим не поступається іншим зимовим комплексам: тут сприятливий клімат, розвинена інфраструктура і такі ж мальовничі пейзажі. 

Курорт ідеально підійде для мандрівників з маленькими дітьми, а також для тих туристів, хто вперше пробує себе в зимових видах спорту. Загальна протяжність трас становить близько 16 кілометрів, а їх кількість налічує 9: дві зелених, одна синя, три червоних і чорних. 

Звідси ви зможете відправитися на екскурсію в невелике сусіднє містечко Карс, де ви також зможете придбати сувеніри для родичів і близьких друзів. Місцеві готелі працюють за привабливою концепції «Все включено», куди входить і вартість скі-пасу. 

Гостям гірськолижного курорту потрібно буде доплачувати від 470 лір за денні катання. Дістатися до початку траси вам допоможуть 3 надійних підйомника. На території курорту Сарикамиш також є два готелі з саунами, ресторанами і басейнами. 

Як купити гірськолижний тур? 

Відпочинок на гірськолижних курортах Туреччини

Вигідні путівки на гірськолижні курорти Туреччини ви зможете знайти на нашому сайті, а також в додатку Bronix.ua. скористайтеся унікальною системою пошуку турів і функцією турхантера в нашому додатку, щоб дізнаватися про всі зниження або підвищення ціни найпершим. 

Залишайте заявку на зворотний дзвінок — наші фахівці Вам відразу передзвонять. Менеджер вас проконсультує, відповість на всі питання і порекомендує вам найкращий готель біля підніжжя могутніх гір. Ну що, поїдемо насолоджуватися катанням на лижах і сноуборді в Туреччині?