Запуск прямих рейсів з Києва до Чорногорії

Українська чартерна авіакомпанія "Роза Вітрів" c 1 грудня запустила перший в історії пряме авіасполучення між Києвом і столицею Чорногорії - Підгорицею, яке стало четвертим пунктом призначення в колишній Югославії.

Повітряні судна курсуватимуть два рази в тиждень: щовівторка і суботу. За даним маршрутом циркулюють два авіалайнери. Перший - ATR-72-600, другий - Embraer E145. Їх загальна місткість становить 78 і 49 пасажирів відповідно. Продаж квитків здійснюється через офіційний сайт авіакомпанії. "Роза Вітрів" пропонує безліч варіантів трансферу з короткими стиковками в Харкові, Дніпрі та Одесі.

Директор турагентства Bronix, Олексій Титлянов відзначає величезний потенціал для даного маршруту. "Частка українського ринку для чорногорського туризму має значну вагу. Згідно зі статистикою за 2019 рік, понад 60 тисяч громадян України відвідали Чорногорію. Запуск прямого авіасполучення посприяє розвитку чорногорського туризму: обсяг українців, які відпочивають на узбережжі Чорногорії, значно зросте. У зв'язку з настанням новорічних свят, очікується поліпшення не тільки повітряного руху, економіки, дипломатичних відносин, а й популярності Чорногорії, як туристичного напрямку в цілому, що підтверджується заброньованими путівками ", - розповів Олексій Тiтлянов.

Тури в Чорногорію

Згідно з урядовою постановою Чорногорії, громадянам України з туристичними цілями перед в'їздом на територію країни необхідно отримати негативні результати ПЛР-тесту, який був зроблений не більш, ніж за 72 години до прильоту. Винятком є ​​діти, які не досягли віку п'яти років.

Туристи, які перебувають на території держави, повинні слідувати запобіжних заходів, які включають в себе дотримання масочного режиму, соціального дистанціювання, дезінфекцію рук САНІТАЙЗЕР. Носіння медичних масок є обов'язковим на відкритому повітрі і в місцях скупчення людей, за винятком пляжів, національних парків за умови дотримання дистанції в два метри. У країні заборонено проводити масові заходи, збиратися компаніям більше чотирьох осіб в громадських місцях.